Reva Kreekels.
Volledig scherm
Reva Kreekels. © Frans Brzoskowski

Gemert haalt Reva Kreekels van Nuenen binnen

TRANSFERGemert heeft zich voor komend seizoen versterkt met aanvaller Reva Kreekels. De 20-jarige Helmonder maakt de overstap van hoofdklasser Nuenen naar sportpark Molenbroek.  

Kreekels begon met voetballen bij Stiphout Vooruit. Op 12-jarige leeftijd, vertrok hij naar Nuenen, waar hij de rest van de opleiding doorliep en twee jaar geleden doordrong tot de selectie. Dit seizoen speelde hij mee in het door Gemert met 2-4 verloren duel met Nuenen, waarin Kreekels de 1-4 maakte.

Kreekels is de zoon van Bertran Kreekels, voormalig speler van Helmond Sport en nu trainer van OSS ’20 en kleinzoon van Lambert Kreekels, alltime topscorer van Helmond Sport.

Op de site van Gemert geeft Kreekels aan blij te zijn met de transfer. ,,Gemert toonde belangstelling en ik denk dat ik hier meer om de prijzen mee kan doen. Dat helpt me ook in mijn ontwikkeling weer verder.”

Gemert was op zoek naar aanvallende versterking nadat Helmond Sport Sander Vereijken contracteerde. ,,Nadat bekend werd dat Sander Vereijken naar Helmond Sport zou gaan, waren we op zoek naar een alternatief in de aanval”, vertelt Arnaud van de Wijngaard namens de technische commissie. ,,Reva was onze eerste keuze. Hij is talentvol en kan op verschillende posities voorin uit de voeten.”

Kreekels is de derde aanwinst voor het nieuwe seizoen van Gemert. Eerder legde de club al Joop Daniëls en Stijn van den Broek vast. Ook maken vijf jeugdspelers de overstap naar het eerste elftal.