Volledig scherm
PREMIUM
Thijs van Pol is teruggekeerd bij Gemert en is de nieuwe aanvoerder. © FotoMeulenhof

Gemert in de koker na gouden tip van trainer Boeren: 'PSV-thuis zou geweldig zijn'

knvb-bekerEen ware slijtageslag moest Gemert woensdagavond doorstaan, maar na 120 minuten voetballen en het nemen van strafschoppen won de hoofdklasser van derdedivisionist Hoek uit Zeeland. Zodoende gaan de zwartwitten de koker in. De kans bestaat dat PSV, Ajax of Feyenoord de tegenstander is in de eerste ronde van de KNVB-beker. De loting is zaterdag.

Het missen van kansen, een rode kaart, een late gelijkmaker, spelers die kramp kregen, een penalty-serie volgens het nieuwe ABBA-systeem en een gouden tip van de nieuwe Gemert-coach Reinald Boeren. Het bekerduel Gemert - Hoek was een onvervalste kraker met alles erop en eraan. Bij tijd en wijle liepen de emoties dan ook hoog op, zelfs nadat Gemert-doelman Bono Barten de beslissende penalty keerde.

  1. Overzicht | EFC wint met 14-0 van Gestel, Nijnsel wint veertiende wedstrijd op rij en pakt titel
    amateurvoetbal

    Overzicht | EFC wint met 14-0 van Gestel, Nijnsel wint veertiende wedstrijd op rij en pakt titel

    De spanning neemt toe. In verschillende competities kan het vandaag beslist worden. Vreugde en verdriet liggen dicht bij elkaar: wie pakt de titel en wie degradeert? EFC heeft hekkensluiter Gestel alle hoeken van het veld laten zien. De ploeg uit Eersel wist maar liefst veertien keer te scoren en de nul te houden. FC Eindhoven AV is nog geen kampioen in de tweede klasse F, de ploeg verloor op bezoek bij RKVVO met 1-0 en heeft dus nog steeds een punt nodig. Nijnsel mag zich kampioen van de vierde klasse I noemen.