Volledig scherm
PREMIUM
Thijs van Pol is teruggekeerd bij Gemert en is de nieuwe aanvoerder. © FotoMeulenhof

Gemert in de koker na gouden tip van trainer Boeren: 'PSV-thuis zou geweldig zijn'

knvb-bekerEen ware slijtageslag moest Gemert woensdagavond doorstaan, maar na 120 minuten voetballen en het nemen van strafschoppen won de hoofdklasser van derdedivisionist Hoek uit Zeeland. Zodoende gaan de zwartwitten de koker in. De kans bestaat dat PSV, Ajax of Feyenoord de tegenstander is in de eerste ronde van de KNVB-beker. De loting is zaterdag.

Het missen van kansen, een rode kaart, een late gelijkmaker, spelers die kramp kregen, een penalty-serie volgens het nieuwe ABBA-systeem en een gouden tip van de nieuwe Gemert-coach Reinald Boeren. Het bekerduel Gemert - Hoek was een onvervalste kraker met alles erop en eraan. Bij tijd en wijle liepen de emoties dan ook hoog op, zelfs nadat Gemert-doelman Bono Barten de beslissende penalty keerde.

  1. Gemert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorersklassement

    Ge­mert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorers­klas­se­ment

    Thijs van Pol voert het ED-topscorersklassement aan. De spits van hoofdklasser Gemert staat na zijn twee doelpunten van afgelopen zondag op 24 treffers alweer dit seizoen. In de hoofdklasse wordt hij op gepaste afstand gevolgd door ploeggenoot Ralf Kemper (24). Verder gooien ook Steven van Dijke (vijfdeklasser Ollandia), Erwin Isbouts (derdeklasser Valkenswaard) en Toon van Lierop (vijfdeklasser SPV) hoge ogen.