Volledig scherm
© FotoMeulenhof

Gemert maakt van Sportpark Molenbroek onneembare vesting

DERDE DIVISIESportpark de Molenbroek is al bijna het hele seizoen een onneembare vesting voor uitploegen. Vandaag kwam Groene ster daar echter, Gemert won met 3-1.

Lang leek het erop alsof er helemaal geen doelpunten gingen vallen. De eerste helft was de wedstrijd zelfs saai te noemen. ,,We wisten van tevoren dat Groene Ster heel passief speelt. Ze wachten op de eigen helft en proberen dan vanuit de counter gevaarlijk te worden. Wij hadden het daar moeilijk mee en dan krijg je een saaie wedstrijd”, aldus Gemert-speler Joop Daniëls.

Vlak na de thee scoorden de bezoekers met zo’n counter. Thommie Vluggen passeerde een verdediger en verraste Gemert-doelman Bono Barten met een schot in de korte hoek: 1-0.

Daarna gebeurde er lange tijd niks. Totdat Gemert in de 82 een hoekschop kreeg. Daniëls ging, ondanks dat hij de kleinste man van het veld was, bij de eerste paal staan. ,,Normaal sta ik buiten de zestien voor de afvallende bal, maar ik dacht ik probeer het eens bij de eerste paal. Toen ik de jeugd bij PSV speelde, werd ik daar altijd neergezet en scoorde ik wel eens”, herinnerde Daniëls. Zijn plan werkte. De corner vertrok van de voet van Willem den Dekker en belandde precies op het hoofd van de kleinste man van het veld, inderdaad Joop Daniëls. ,,Ik kopte hem met de zijkant van mijn hoofd naar de goal en hij viel erin. Dat was lekker.”

De minuten na de goal van Daniëls waren knotsgek. Gemert draaide in acht minuten de achterstand om in een overwinning. Thijs van Pool scoorde twee keer en bepaalde de eindstand op 3-1.