Volledig scherm
Vreugde bij Gemert © Irene Wouters

Gemert start seizoen met oefenpotje tegen Helmond Sport

Voor Gemert begint het seizoen 2018-2019 zaterdag met een aansprekend oefenpotje. De buren van Helmond Sport komen op bezoek. 

De hoofdklasser, die naast promotie naar de derde divisie greep, begon dinsdag 17 juli met trainen. In de eerste week, waarin de nieuwe trainer Reinald Boeren kon kennismaken met de groep, werd meteen toegeleefd naar een bijzonder oefenduel. Geen vierdeklasser, maar eerstedivisionist Helmond Sport is de eerste opponent in de eerste krachtmeting.

De selectie van Gemert onderging deze zomer de nodige wijzigingen. Zo vertrokken onder meer Ruben Rodrigues (FC Den Bosch), Coen Brouwers, Ron Jansen, Bart van Berlo, Sven van Ommeren en Ronny van den Elzen. Daar tegenover staat echter de terugkomst van Thijs van Pol (FC Oss). Ook nieuw zijn Erwin van den Broek, Willem den Dekker, Sander Vereijken, Justin Houwers. Overigens meldt de hoofdklasser dat de selectie voor het oefenpotje niet compleet is in verband met vakanties.

Voor Leon Vlemmings, geboren Gemertenaar, (oud-speler én trainer van Gemert) is het een speciaal oefenpotje. Hij werd enkele maanden terug aangesteld  als algemeen directeur bij Helmond Sport. 

Het oefenduel begint zaterdag om 14.30 uur. Daarna gaat de focus vol op het bekerduel. Hoofdklasser Gemert werd bij de loting gekoppeld aan de winnaar van het duel Hoek - ADO'20. ,,Ik kijk er naar uit om te beginnen", zei Reinald Boeren eerder al tegen deze krant.