Reinald  Boeren.
Volledig scherm
Reinald Boeren. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Gemert tankt vertrouwen met gelijkspel bij OFC: ‘We hadden bijna een overwinning gestolen’

Derde divisie zondagGemert behaalde zondag het eerste punt in de derde divisie op bezoek bij OFC. In Oostzaan eindigde de wedstrijd in 0-0. Vlak voor de wedstrijd kreeg de ploeg van trainer Reinald Boeren nog een tegenvaller te verwerken. Aanvoerder Thijs van Pol lag met griep in bed en moest verstek laten gaan.

Naast de afwezigheid van Van Pol kon aanvaller Ralf Kemper ook nog steeds niet mee doen door een enkelkwetsuur, samen waren ze vorig seizoen goed voor zestig doelpunten. ,,We hebben Joop Daniels en Willem den Dekker doorgeschoven naar de aanval. Met Reva Kreekels daaromheen probeerden we beweeglijkheid te creëren”, aldus trainer Reinald Boeren.

OFC begon heel fel aan de wedstrijd. De thuisploeg ging veel duels aan en zette hoog druk. Veel kansen creëerde OFC echter niet. De ploeg kwam niet verder dan een schuivertje in de handen van Gemert-doelman Bono Barten. De bezoekers voetbalden zich een paar keer knap onder de druk van OFC uit, maar het geïmproviseerde aanvalsduo Daniels/Den Dekker kwam weinig voor het doel.

Forceren

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. OFC drukte vooruit en Gemert loerde op de momenten naar voren. Na ongeveer een uur spelen kreeg OFC een grote kans, maar Joost Habraken, bij afwezigheid van Van Pol aanvoerder, wist op het laatste moment redding te brengen.

In de slotfase gingen de gastheren nog meer naar voren drukken om de overwinning te forceren. Daardoor kwamen er kansen in de omschakeling voor Gemert. In de laatste seconden van de wedstrijd kon Den Dekker aan de verdedigers ontsnappen. Hij ging alleen op de doelman af, maar zijn inzet verdween net naast het doel. Eindstand: 0-0.

,,De laatste kans van Willem was echt jammer. We hadden nog bijna de overwinning gestolen, maar we kunnen tevreden zijn met dit zwaarbevochten punt tegen OFC. Dat is toch een ploeg die vorig jaar nacompetitie voor promotie speelde”, concludeerde Boeren. Na het verlies van vorige week en het gelijke spel van deze zondag tegen OFC lijkt een overwinning volgende week op bezoek bij FC Lienden een logisch rijtje. ,,Daar gaan we voor. We hebben vandaag in ieder geval flink wat moraal bijgetankt”, besluit Boeren.

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.