Volledig scherm
08-09-2019: Voetbal: FC Lienden v Gemert: LiendenDerde Divisie seizoen 2019-2020Thijs van Pol van VV Gemert, Youri van Brussel van VV Gemert © Orange Pictures

Gemert verspeelt 2-0 voorsprong bij ADO’20: ‘We vergeten onszelf te belonen’

Na een halfuur spelen stond Gemert 0-2 voor, toch gaf Gemert de voorsprong nog weg. In een zenuwslopende tweede helft waar ADO’20 kans op kans kreeg werd het nog 2-2. 

Het duurde niet lang voor Gemert een voorsprong realiseerde op het veld van ADO’20. Binnen tien minuten werkte Reva Kreekels een voorzet van Thijs van Pol tegen de touwen: 0-1. Nog geen tien minuten later leek de ploeg van trainer Reinald Boeren zelfs op een 0-2 voorsprong te komen, maar Van Pol scoorde vanuit buitenspelpositie. Na een halfuur spelen viel de 0-2 toch. Deze keer tikte Willem den Dekker een voorzet binnen: 0-2.

In de tweede helft tapte ADO’20 uit een ander vaatje. Na twee minuten maakte Mick Christophersen de aansluitingstreffer: 1-2. Hierna kwam Gemert onder druk te staan. ADO’20 kreeg kans op kans en de gelijkmaker hing dan ook in de lucht. Een kwartier voor tijd kreeg Gemert toch nog de kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar Van Pol schoot voorlangs. In de tegenstoot kreeg Gemert toch de gelijkmaker voor de kiezen. Sead Mazreku kopte de 2-2 in het net. In de laatste tien minuten wist Gemert nog knap een gelijkspel uit het vuur te slepen.

,,Het was een wedstrijd met twee gezichten”, aldus Boeren. ,,De eerste helft speelden we goed en geven we eigenlijk niks weg. De tweede helft wisselt ADO’20 naar een systeem met drie verdedigers en maken ze heel snel de 1-2. Toen raakten we een beetje in paniek en vergaten we te voetballen. Uiteindelijk is een gelijkspel terecht, maar het is zuur dat we vergeten onszelf te belonen.”

Gemert: Barten, Teuben, Westerlaken, Jacobs, Houwers; Habraken, Brouwers, Brugmans (83. Jansen), Kreekels (68. Leijten); Den Dekker, Van Pol.