Volledig scherm
Stadion De Braak van Helmond Sport. © Pro Shots

Gemert wijkt uit naar De Braak voor bekerduel met Feyenoord

Het bekerduel tussen Gemert en Feyenoord wordt op donderdag 27 september gespeeld in De Braak, het stadion van Helmond Sport. Het bestuur van Gemert heeft vanwege veiligheidsredenen besloten de wedstrijd te verplaatsen naar het stadion van de eerstedivisionist.

Vanaf het moment dat de naam van Feyenoord uit de koker rolde, heeft de hoofdklasser samen met de gemeente bekeken of de KNVB-bekerwedstrijd niet op het eigen Sportpark Molenbroek kon worden gespeeld. Dat bleek geen haalbare kaart, waarop het bestuur van Gemert de leiding van Helmond Sport benaderde. Met succes.

Dat was geen gemakkelijk besluit, zo zegt voorzitter Carlo Hazenveld op de website van Gemert. ,,Wij wilden héél graag deze wedstrijd op ons eigen sportpark spelen. Het is een geweldige kans en eer om een topclub als Feyenoord in het kader van een officiële wedstrijd in Gemert te ontvangen. We hebben ook alles in het werk gesteld. Maar uiteindelijk hebben we ratio boven emotie moeten stellen en dit besluit moeten nemen."

'Zeer constructief'

Volgens Hazenveld heeft burgemeester Michiel van Veen van Gemert-Bakel geen negatief advies gegeven en juist meegedacht met de club. ,,De burgemeester heeft zich zeer constructief opgesteld." 

Informatie over de kaartverkoop wordt binnenkort door Gemert bekendgemaakt. Het duel met topclub Feyenoord vindt plaats op donderdag 27 september om 20.45 uur en wordt live uitgezonden op FOX Sports.

Volledig scherm
Reinald Boeren, trainer van Gemert. © archief