Volledig scherm
Youssef Chida kan opstomen richting het doel van EVV. foto Ton van de Meulenhof

Gestel strikt Youssef Chida van KFC Lille

EINDHOVEN - Hoofdklasser Gestel neemt aanvaller Youssef Chida (30) over van het Belgische KFC Lille. De Helmondse rechtsbuiten speelde daar sinds 2013.

Chida begon zijn carrière bij Helmondia en belandde vervolgens bij Helmond Sport. Daar werd hij in het seizoen 2004-2005 doorgeschoven naar de selectie. Hij speelde voor Helmond Sport 99 competitieduels en maakte daarin vijftien doelpunten. In 2010 verkaste hij naar Dijkse Boys. Nadat die club zich uit de topklasse had teruggetrokken, sloot Chida in januari 2011 aan bij Lutlommel en 2,5 jaar later volgde de overstap naar KFC Lille.

"Ik heb besloten om KFC Lille in te ruilen voor Gestel omdat ik een nieuwe baan heb in Eindhoven", geeft Chida aan. "Voor mij is het ideaal dat Gestel ook in Eindhoven is. Ik heb het drie seizoenen zeer naar mijn zin gehad in Lille en die mooie tijd zal ik altijd blijven koesteren. Maar fijn om na zes jaar weer terug op de Nederlandse velden te zijn. Ik heb echt zin om het nieuwe seizoen in de kleuren te staan van Gestel."

Amateurvoetbal