Volledig scherm
© FotoMeulenhof

Gestel vernedert Tivoli, PSV en Unitas'59 zorgen voor doelpuntenregen

Derde klasse D Zuid 1Gestel heeft tegen Tivoli de dubbele cijfers gehaald. De ploeg vernederde Tivoli met 10-1. PSV en Unitas'59 maakten er een aantrekkelijk duel van voor de toeschouwers, het werd 6-3 voor PSV.

RPC – SBC 3-2.
RPC is door een 3-2 zege SBC gepasseerd op de ranglijst. De Eindhovenaren kwamen al na zeven minuten op voorsprong, toen Sidney Gakpo een penalty verzilverde, 1-0. Thijs Mackenbach tekende halverwege de eerste helft voor 2-0, voordat invaller Joost van Heck SBC met de 2-1 terug in de wedstrijd bracht. Na de pauze leek Vincent Bogaerts het duel met een wereldgoal van afstand te beslissen, maar na de 3-2 van Joep van der Heijden werd het toch nog even spannend.

Budel – Wilhelmina Boys 1-1.
Budel ging dankzij een treffer van aanvoerder Rik Bogers rusten met een 1-0 voorsprong. Na rust slaagde Wilhelmina Boys er in om een punt over te houden aan het treffen in Budel. Door een goal van Robbie Baeten eindigde de wedstrijd in 1-1.

PSV – Unitas’59 6-3.
PSV boekte een terechte zege in een aantrekkelijk duel. De thuisploeg kwam op een 2-0 voorsprong door goals van Toufik Belhaj en Mike Hovestadt. Dominic Drijver bracht Unitas’59 terug in de wedstrijd, voordat Hovestadt 3-1 maakte. Na de pauze zorgde Eleis Zahid voor 4-1 en Ruud Vissers voor 4-2. Oussama Ait Lahcen tekende voor 5-2, Mark Bartels voor 5-3 en het slotakkoord was voor Hovestadt: 6-3.

Hoogeloon – DBS 2-1.
DBS was de betere ploeg in het eerste bedrijf, maar op slag van rust kwam Hoogeloon op voorsprong. Niek van den Broek werd diepgestuurd en zorgde voor 1-0. Direct na rust kwam DBS langszij door een afstandsschot van Pim Messing. Toch wist Hoogeloon nog te winnen, omdat Niels Luyten in de 62ste minuut een vrije trap van Yannick Sol binnenkopte.

Hapert – Reusel Sport 2-1.
Hapert heeft na vier remises in vier wedstrijden de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Die zege kwam in de slotfase tot stand. Nick Wouters zette Reusel Sport acht minuten voor rust op voorsprong gezet, Kevin Raaijmakers zorgde in de 77ste minuut voor de gelijkmaker. Jordi Huijbregts bezorgde Hapert zes minuten voor tijd de overwinning: 2-1.

Gestel – Tivoli 10-1.
Gestel heeft tegen Tivoli de dubbele cijfers gehaald. Spits Patrick Kraker was de grote man bij Gestel met vier doelpunten. Verder scoorden Leroy Renders (twee), Gio Koc, Jordelino Nzita, Junior Dosso en Richard van Dijk voor de ploeg van trainer Luuc Bonnema. Ralf Walravens scoorde namens Tivoli vanaf de strafschopstip.

MMC Weert – Bladella 1-0. 
Koploper Bladella leed de tweede nederlaag van het seizoen. MMC Weert kwam in de 29ste minuut op een 1-0 voorsprong en gaf die in het restant van de wedstrijd niet meer af, ondanks dat MMC nog in de eerste helft met tien man verder moest. Bladella slaagde er niet in de muur van verdedigers te slechten, maar blijft wel lijstaanvoerder, al moet het nu Gestel en Budel met eveneens dertien punten naast zich dulden.