Volledig scherm
Voetbal © pxhere

‘Handel-spits breekt been van tegenstander: Hij stond met tranen in zijn ogen’

Districtsbeker zuid 2RKPVV en HVV Helmond wonnen allebei en bekeren verder. Voor Handel en Nijnsel zit het bekertoernooi erop. Beide ploegen verloren met 1-0. Bij Handel kreeg spits Rob Manders rood voor een ongelukkige tackle toen hij de bal te ver voor zich uit speelde: “De eerste berichten zijn dat de speler zijn been heeft gebroken”, aldus trainer Tom Jacobs

Avanti’31 – Nijnsel 1-0.
In Schijndel verloor Nijnsel het treffen in de tweede bekerronde op bezoek bij Avanti ’31 met 1-0. De thuisploeg was in de eerste helft heer en meester en kwam in de negende minuut op voorsprong. Nijnsel had het lastig en zag Avanti ’31 veel mogelijkheden krijgen uit standaardsituaties. In de tweede helft had Nijnsel het initiatief maar kreeg de ploeg van Tim de Wert amper kansen waardoor er geen verandering kwam in de stand.

Vianen Vooruit – Handel 1-0.
Het bekeravontuur voor Handel zit erop, de ploeg van Tom Jacobs verloor op bezoek bij Vianen Vooruit met 1-0. In de eerste helft kreeg de thuisploeg de bal en werd de ploeg van Tom Jacobs gevaarlijk in de counter maar werd er niet gescoord. In de vijftigste minuut moest de thuisploeg met tien man verder, een verdediger kreeg zijn tweede gele kaart. Amper vijf minuten later werd de wedstrijd opgeschrikt door een ongelukkige overtreding van Rob Manders. De spits speelde de bal iets te ver voor zich uit en in een ultieme poging om de bal alsnog te spelen zette hij een sliding in. De laatste man van Vianen Vooruit schreeuwde het uit van de pijn en Manders kon met rood richting de douche. Trainer Tom Jacobs: ,,De eerste berichten zijn dat de speler zijn been heeft gebroken. Ik begrijp de rode kaart maar ik weet zeker dat er geen opzet was vanuit Rob, hij stond met tranen in zijn ogen.” Een kwartier voor tijd viel de enige goal van de wedstrijd.

SES – RKPVV 2-3.
RKPVV gaat aanstaande donderdag de koker in voor de loting van de derde ronde van de districtsbeker. Op bezoek bij vierdeklasser SES in Langeboom werd met 2-3 gewonnen. De koploper van de derde klasse had enkele spelers rust gegeven maar daar was in de eerste helft nauwelijks iets van te merken. Uit een vrije trap scoorde Tim Smits na een kwartier de 0-1 en niet veel later zorgde Johan van der Laak voor de 0-2. In de tweede helft kwam SES terug in de wedstrijd maar Omar Bullent tekende voor de 1-3. Daarna verslapten de Helmonders en kwam SES terug tot 2-3 maar de overwinning kwam nimmer in gevaar.

Vorstenbossche Boys – HVV Helmond 1-3.
In de tweede ronde van het districtsbeker heeft HVV Helmond een eenvoudige 1-3 overwinning geboekt op bezoek bij Vorstenbossche Boys. De koploper uit de vierde klasse F kwam in de eerste helft op voorsprong dankzij een doelpunt van Jordi van Wetten. In de tweede helft kwam de overwinning van de Helmonders niet in gevaar en dankzij twee treffers van Toon van Lierop liep het uit naar een 0-3. In de slotfase werd de eer van de thuisploeg nog gered en werd de eindstand bepaald op 1-3.