Volledig scherm
Hapert-Dommelen © Orange Pictures

Hapert wint degradatiekraker van Dommelen

Derde klasse D Zuid 1Hapert heeft de degradatiekraker thuis tegen Dommelen met 2-0 gewonnen. Unitas won de stadsderby van Wodan 1-3. Sparta'25 klopt Wilhelmina Boys met 3-1.

Hapert - Dommelen 2-0.
Hapert behaalde in de strijd tegen degradatie een belangrijke zege op hekkensluiter Dommelen. Kevin Raaijmakers opende al in de tweede minuut de score. Zijn eerste inzet werd nog gepareerd door doelman Leo van Betten, maar in de rebound prikte Raaijmakers alsnog raak, 1-0. Dommelen nam daarna het initiatief en claimde in de negende minuut tevergeefs een strafschop toen spits Stef Willems in de zestien naar de grond ging. In de 37ste minuut verdubbelde Yorick van Veldhoven de voorsprong van Hapert, 2-0. Protesten van Dommelen dat er sprake was van buitenspel haalden niets uit. De bezoekers hadden ook na rust een overwicht, maar doelman Jesper Storms van Hapert werd geen enkele keer serieus op de proef gesteld. Van Veldhoven had in de 72ste minuut na een afgemeten voorzet van Raaijmakers voor 3-0 kunnen zorgen, maar kopte vrij voor doel naast.

DBS – SBC 3-0. 
DBS boekte in eigen huis een knappe overwinning op SBC. Halverwege leidde de thuisploeg met 2-0 door doelpunten van René de Vries en Pim Messing. Na de pauze maakte Ruud van Breemen het karwei af met de 3-0.

Wodan – Unitas’59 1-3.
Unitas’59 speelde een goede wedstrijd en won de stadsderby verdiend. Halverwege was het 0-2 voor de ploeg van trainer Koen van der Heijden door goals van Nassim Markgraaf en Rick van der Heijden. In de tweede helft maakte Markgraaf zijn tweede van de middag, voordat Sam Zoetmulder de eretreffer voor Wodan maakte.

PSV – Tivoli 1-1.
PSV kwam in de eerste helft op voorsprong door een goal van Larby Kerkaze, hoewel Tivoli het betere van het spel had. Na de pauze kwam de stand in evenwicht. De bezoekers kregen een penalty, die door Nicolaj Mihajlov werd benut: 1-1.

Budel – Spoordonkse Boys 4-0.
Luc Nouwen was de grote man bij Budel. Met vier goals nam hij de hele doelpuntenproductie voor zijn rekening. Halverwege leidde de thuisploeg met 2-0 en in de eerste minuut na rust scoorde Nouwen via een strafschop zijn derde van de middag. Vlak voor tijd maakte Nouwen ook nog de 4-0.

Reusel Sport – Valkenswaard 1-2. 
Erwin Isbouts zette Valkenswaard in de eerste helft met een mooie boogbal over de keeper heen op 0-1. In de tweede helft verdubbelde Ron Bakermans de score, voordat Brahim Hassounfi Reusel Sport terug in de wedstrijd bracht. Valkenswaard beëindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Rutger Roza.

Sparta ’25 – Wilhelmina Boys 3-1.
Sparta’25 startte agressief en binnen een half uur stond de 3-0 op het scorebord. In de zevende minuut was Jeremy Raaijmakers met een schot in de verre hoek succesvol, 1-0. Vijf minuten later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. René Brouwers tekende voor de 2-0. In de dertigste minuut schoot Jeremy Raaijmakers de 3-0 binnen. Kort voor rust kopte Lars Kuys uit een corner de 3-1 binnen. Na rust viel er weinig meer te genieten en bleef het bij de 3-1.