Volledig scherm
© Orange Pictures / Perry vd Leuvert

Heeze sleept punt uit het vuur in Limburg, Deurne laat Venray terug komen maar wint wel

Eerste klasse DHeeze is invaller Simon van Rijsingen dankbaar. De speler tekende in de slotfase voor de 1-1 tegen Limburgia. Deurne stond al snel op een 3-0 voorsprong maar zag Venray nog naderen tot 3-2. 

Limburgia - Heeze 1-1.
Op de valreep sleepte Heeze bij Limburgia nog een punt uit het vuur. De rood-groenen begonnen wat slordig aan de wedstrijd. Veel balverlies in de opbouw kenmerkte het Heezer spel. Halverwege de eerste helft kwamen de gasten op achterstand toen de scheidsrechter de bal op de stip legde na een handsbal van Jeroen van Seggelen. Na de thee stroopte Heeze echter de mouwen op. Coach Ronald Tielemans schakelde over op een systeem met vier spitsen en die aanvallende spelopvatting betaalde zich in extremis nog uit. Invaller Simon van Rijsingen liet na een goede individuele actie kort voor tijd de 1-1 aantekenen.

Deurne - Venray 3-2.
Deurne kwam al snel op 3-0, maar trok uiteindelijk met de nodige moeite de drie punten over de streep. In de openingsfase toonde de thuisploeg geen genade en strafte het slordigheden in de Venrayse achterhoede genadeloos af. Thijs Matheij scoorde twee keer en ook Dennis Groen trof doel. Hij wist vanaf de middenlijn met een lob de Limburgse goalie te verschalken. Kort voor rust liet Venray echter de 3-1 aantekenen. Dat bleek de opmaat naar een spannende tweede helft. In de 70ste minuut verkleinde Venray de achterstand tot één treffer toen een corner ineens in het Deurnese doel zeilde. Deurne hield in een zenuwslopende slotfase echter stand.

Susteren - Geldrop 2-2.
,,We hebben twee punten laten liggen’', zo vatte Geldrop-trainer Pierre van den Eeden het duel van zijn ploeg op bezoek bij Susteren samen. ,,We hadden zeker tachtig procent balbezit.’' Van den Eeden zag voor rust een dominant Geldrop, dat op voorsprong kwam via Ron Jansen. Via een corner kwamen de Limburgers kort voor rust echter op gelijke hoogte. Na de thee scoorde Susteren vanuit een inworp de 2-1. De thuisploeg kreeg vervolgens een dot van een kans op 3-1, maar die bleef onbenut. Dat bood Geldrop de kans om zich terug te knokken. Uiteindelijk trokken de bezoekers de stand gelijk door een keepersfout, die door Gideon Pieschel werd afgestraft.

Venlosche Boys - ZSV 2-1.
ZSV moest de punten aan de Limburgers laten. In het eerste bedrijf werden de geel-zwarten op felheid afgetroefd door Venlosche Boys, dat na een halfuur op voorsprong kwam toen een voorzet vanaf rechts bij de tweede paal werd binnen gekopt. Kort voor rust dacht Maarten Kuunders ZSV op gelijke hoogte te zetten, maar zijn treffer wed afgekeurd wegens buitenspel. Dat overkwam na de thee ook ZSV’er Thijs Meulendijks. Maarten Kuunders liet niet veel later dan alsnog de gelijkmaker aantekenen. Lang leek het duel af te stevenen op een remise, maar in de slotfase ging ZSV toch kopje onder. Een handsbal in het strafschopgebied bleek de boosdoener. De scheidsrechter legde de bal op de stip en Venlosche Boys benutte de strafschop.