Volledig scherm
Archieffoto Helmondia - GFC'33 © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Helmondia loopt averij op bij HBSV

DERDE KLASSE CHelmondia leed een gevoelige nederlaag op bezoek bij HBSV, Liessel won nipt en staat nu weer alleen tweede.

HBSV – Helmondia 1-0.
Helmondia liep averij op in de strijd om de tweede plaats, door in Limburg te verliezen. De Helmonders begonnen zwak en daar profiteerde HBSV van: de thuisploeg kwam op 1-0. Vervolgens liet Helmondia dotten van kansen op de gelijkmaker onbenut. Zo miste Brian Perenboom en was de rebound ook niet aan Amos Letwory besteed.

Liessel – Ysselsteyn 2-1.
Met enig fortuin ging Liessel met drie punten aan de haal. De ploeg van trainer Maarten Stevens was in de beginfase sterker en kwam op voorsprong via Daan Weerts. Daarna nam Ysselsteyn het commando over. De ploeg kwam vanaf de penaltystip op gelijke hoogte. Na de thee bleven de Limburgers lang de bovenliggende partij, maar met wat geluk ging Liessel met de zege aan de haal. Rick van Lier wilde Luuk Engels in stelling brengen, maar zag een Ysselsteynse verdediger de bal in eigen doel werken.

NWC – Baarlo 3-1.
Koploper NWC tegen hekkensluiter Baarlo een matige wedstrijd maar won zonder al teveel moeite met 1-3. NWC speelde slordig en kreeg daardoor weinig kansen in de openingsfase. Pas na een half uur kwam de koploper op voorsprong: Jeroen van Deursen werd van achteren neergehaald en de arbiter gaf een strafschop welke feilloos werd benut door Sander van den Eijnde: 1-0. Het spel van NWC werd er in de tweede helft niet beter op, Baarlo was zelfs sterker maar na iets meer dan een uur op de klok was het wederom Van den Eijnde die de Baarlose-sluitpost wist te passeren: 2-0. Luttele minuten later werd het duel op slot geschoten door Sam Ockers: 3-0. De bezoekers scoorden met nog een kwartier op de klok de 3-1 waarna NWC de wedstrijd rustig uitspeelde.

  1. Gemert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorersklassement

    Ge­mert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorers­klas­se­ment

    Thijs van Pol voert het ED-topscorersklassement aan. De spits van hoofdklasser Gemert staat na zijn twee doelpunten van afgelopen zondag op 24 treffers alweer dit seizoen. In de hoofdklasse wordt hij op gepaste afstand gevolgd door ploeggenoot Ralf Kemper (24). Verder gooien ook Steven van Dijke (vijfdeklasser Ollandia), Erwin Isbouts (derdeklasser Valkenswaard) en Toon van Lierop (vijfdeklasser SPV) hoge ogen.