Volledig scherm
© Orange Pictures / Perry vd Leuvert

Helmondia met lege handen door vrije trap in slotfase

Derde Klasse CHelmondia is op bezoek in Limburg bij Ysselsteyn in de slotfase met lege handen komen te staan. De ploeg moest een late vrije trap incasseren waardoor het 2-1 werd voor de Limburgers. Liessel ging op bezoek bij Merefeldia met 2-0 onderuit. 

Ysselsteyn - Helmondia 2-1.
Op aangeven van Tom Hertogs opende Kadir Budaklir in de achttiende minuut de score namens Helmondia. Daarna kreeg Helmondia legio kansen om de score uit te bouwen, zonder succes. Na de pauze ging Amos Letwory namens de bezoekers alleen op de keeper af, maar hij miste. Via een scrimmage trok Ysselsteyn de stand gelijk. De Limburgers trokken drie minuten voor tijd met een vrije trap het duel naar zich toe.

Merefeldia - Liessel 2-0.
Liessel moest de drie punten aan de thuisploeg laten, maar blijft desondanks op koers voor een plek in de nacompetitie. Al na drie minuten kwamen de bezoekers op achterstand. Na een half uur kwam Merefeldia via een vrije trap op 2-0. Na de thee drong Liessel aan en kregen het kansen via onder meer Hein van Kemenade en Harm Renders, maar gescoord werd er niet meer in Nederweert. 

  1. Overzicht | EFC wint met 14-0 van Gestel, Nijnsel wint veertiende wedstrijd op rij en pakt titel
    amateurvoetbal

    Overzicht | EFC wint met 14-0 van Gestel, Nijnsel wint veertiende wedstrijd op rij en pakt titel

    De spanning neemt toe. In verschillende competities kan het vandaag beslist worden. Vreugde en verdriet liggen dicht bij elkaar: wie pakt de titel en wie degradeert? EFC heeft hekkensluiter Gestel alle hoeken van het veld laten zien. De ploeg uit Eersel wist maar liefst veertien keer te scoren en de nul te houden. FC Eindhoven AV is nog geen kampioen in de tweede klasse F, de ploeg verloor op bezoek bij RKVVO met 1-0 en heeft dus nog steeds een punt nodig. Nijnsel mag zich kampioen van de vierde klasse I noemen.