Volledig scherm
© Orange PicturesFrank Kerbusch

Helmondia plaatst zich voor nacompetitie; NWC sluit seizoen in stijl af

Derde Klasse CHelmondia heeft zich geplaatst voor de nacompetitie. De Helmonders versloegen Merefeldia met 1-4. Kampioen NWC heeft het seizoen afgesloten met een ruime overwinning in de thuiswedstrijd tegen Melderslo: 6-1. 

NWC – Melderslo 6-1.
Kampioen NWC heeft het seizoen in stijl afgesloten, op sportpark ’t Root werd het 6-1 tegen Melderslo. Al in de zesde minuut opende Sam Ockers de score voor de ploeg van Roel Nabuurs en nog binnen het kwartier verdubbelde Ruud Leenen de voorsprong. Via een ongelukkig eigen doelpunt van Leon van de Bosch werd het 2-1. Van enige spanning was echter geen sprake, want door treffers van Timo Janssen, Sam Ockers en Jeroen van Deursen stond het bij rust al 5-1. In de tweede helft bepaalde aanvoerder Martijn Henst de eindstand op 6-1 door een strafschop te benutten.

Merefeldia - SC Helmondia 1-4.
SC Helmondia heeft zich dankzij een ruime 1-4 overwinning geplaatst voor de nacompetitie om een plek in de tweede klasse. De Helmonders waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij en bij rust stond het met 0-2 voor dankzij twee treffers van Revelino Kawarmala. Merefeldia kwam in de tweede helft terug tot 1-2 maar met twee treffers bezorgde Amos Letwory zijn ploeg een ticket voor de nacompetitie.

  1. Sander Vereijken zit in de zesde versnelling: van derde klasse naar betaald voetbal in 365 dagen
    PREMIUM
    Het seizoen van

    Sander Vereijken zit in de zesde versnel­ling: van derde klasse naar betaald voetbal in 365 dagen

    Als er iemand is op wiens loopbaan het begrip stroomversnelling van toepassing is, dan is het op die van Sander Vereijken (22). Ruim een jaar geleden werd hij kampioen met Mierlo-Hout in de derde klasse, onder meer door een hattrick in de kampioenswedstrijd. Een transfer naar zondaghoofdklasser Gemert volgde. Met die ploeg promoveerde de linksbuiten naar de derde divisie. En nu? Nu is het tijd voor het hoofdstuk Helmond Sport.