amateurvoetbal Geldrop Heeze *Joep van Vroenhoven* met een speler van Heeze voor.
Volledig scherm
amateurvoetbal Geldrop Heeze *Joep van Vroenhoven* met een speler van Heeze voor. © FotoMeulenhof

Het beste moet nog komen bij Geldrop: “Na Carnaval zijn we compleet”

Eerste klasse DGeldrop had een makkelijke middag. Thuis werd SSS’18 met duidelijke cijfers over de knie gelegd. Deurne verspeeld in de slotfase een 3-1 voorsprong. ZSV neemt onverdiend en onverwacht punt mee naar huis

Geldrop - SSS’18 5-0.
Geldrop kwam binnen tien minuten op voorsprong, door een doelpunt van Stijn Lanen op aangeven van Ron Jansen, 1-0. In het restant van de eerste helft wilde de bal er maar niet in voor de thuisploeg, maar na de pauze was er snel sprake van scoreverdubbeling. Lars de Haas zorgde voor 2-0 met een mooi schot, waarna Romano ter Linden de 3-0 op het scorebord zette na een pass van Jansen. Nordin de Kort stelde De Haas even later in staat zijn tweede doelpunt van de dag te maken, 4-0. En Joep van Vroenhoven bepaalde de eindstand op 5-0, door binnen te schieten na een tegenstander uit te hebben gekapt. Voor Geldrop is het de derde zege op rij, al werd tussendoor het duel met Deurne gestaakt (bij een 2-1 voorsprong). Deze wedstrijd wordt op 13 april uitgespeeld. ,,Na de carnaval zijn we compleet - op de langgeblesseerden na - en moeten we doorpakken”, aldus Van Vroenhoven. ,,Heeze is de volgende tegenstander en we zijn het aan onze stand verplicht ook die wedstrijd te winnen. Het gaat goed met Geldrop, trainer Pierre van den Eeden past perfect bij deze groep. Er zijn alleen maar lachende gezichten hier, al is dat niet gek als je telkens wint.”

De Ster - ZSV 1-1.
De Zeilbergers hebben zondagmiddag een onverdiend en onverwacht punt mee naar huis genomen. Diep in blessuretijd, in de 93ste minuut, viel een bal goed voor de voeten van Maarten Kuunders en tellen later was de 1-1 een feit. De Ster was grote delen van de wedstrijd beter dan ZSV, dat geluk had dat het bij rust nog 0-0 stond. De thuisploeg kreeg na een kwartier al een grote kans en raakte rond het half uur de paal. ZSV kreeg ook mogelijkheden gedurende de wedstrijd, maar die waren lang niet zo groot als die voor De Ster, dat in de 78ste minuut op 1-0 kwam dankzij verdedigend geklungel bij de gasten. Het leek de winnende goal, maar de allerlaatste aanval zorgde voor puntendeling.

Deurne - Wilhelmina’08 3-3.
Bij Deurne waren ze de drie punten al bijna aan het vieren, toen in de slotfase een 3-1 voorsprong werd verspeeld. In de 87ste minuut en in blessuretijd sloegen de gasten toe en zodoende werden de punten op sportpark De Kranenmortel alsnog gedeeld: 3-3. Eerder in de wedstrijd was Deurne op voorsprong gekomen door een doelpunt van Dennis Groen, 1-0. Na de 2-0 van Stefan van der Werf op het uur en de 2-1 na zeventig minuten maakte Groen er met zijn tweede van de middag 3-1 van. De marge van twee goals bleek uiteindelijk niet voldoende.