Volledig scherm
© © Orange Pictures / Frank Laracker

Historisch kampioenschap voor FC Eindhoven AV; ploeg van coach Peter Coumans naar eerste klasse

TWEEDE KLASSE FWat er al drie weken zat aan te komen is dan eindelijk gelukt. De amateurs van FC Eindhoven pakten de titel in de tweede klasse F. Bij RPC werd met 3-0 gewonnen.

De wedstrijd tegende Stratumse buurman had niet veel om het lijf. FC Eindhoven begon met een voorsprong van drie punten en een doelsaldo dat negen treffers beter was dan dat van Wilhelmina’08 aan het duel. Met speels gemak tilden de blauwwitten uiteindelijk een 3-0 overwinning over de streep.

Vol plezier en jolijt werd de historische titel gevierd. FCE komt het komend seizoen uit in de eerste klasse. Op een rampzalig natuurgrasveld was goed voetbal onmogelijk. Daar had vooral de koploper last van. Desondanks was bij rust de strijd al beslist. Door doelpunten van Rowan van Rooij en Michel Leon-Payo stond er een 2-0 stand op het prachtige scorebord dat in de jaren zestig en zeventig nog dienst deed in het toenmalige Philips sportpark van PSV. Vlak voor tijd werd het uiteindelijk 3-0 door toedoen van Jordi van Meurs waarna de zelfgeproduceerde schaal onder luid gejuich door voorzitter Patries Davits werd overhandigd aan het o zo succesvolle team van het afgelopen seizoen. 

Rood-Wit V – RKVVO 3-1.
Rood-Wit V speelt ook volgend seizoen in de tweede klasse. Net als vorige week tegen Marvilde won Rood-Wit V de Veldhovense derby, nu van RKVVO. Voor de wedstrijd werd aanvoerder Davy Brugman gehuldigd voor zijn driehonderdste wedstrijd in het vaandelteam. De thuisploeg had voor rust al de beste kansen via Jan van Hout en Mike Meulenbroek. Na de pauze kwam Rood-Wit V ook op voorsprong, toen Mark van Doorn op aangeven van Van Hout 1-0 maakte. Even later werd de wedstrijd beslist toen een corner in tweeën van Mitchel Slegers zomaar binnenviel, 2-0. Invaller Stef Fasen tekende voor 3-0, voordat Wesley van Reijen de eindstand op 3-1 bepaalde.

Gestel – Bladella 1-5.
Bladella gaat ondanks de zege bij Gestel de nacompetitie in, om handhaving te bewerkstelligen. Gestel kwam via Ayoub Dadda op voorsprong, Geert van Overbeek trok de stand op slag van rust gelijk. Na de pauze liep Bladella uit naar 1-5 door goals van Cas Vosters, Niels Krekels (tweemaal) en Ibou Bot.

Beerse Boys – EFC 3-2.
EFC gaat ondanks de nederlaag bij Beerse Boys verder in de nacompetitie om promotie. Beerse Boys, dat al veilig was, kwam Daan Mulders op voorsprong. Kort voor rust zorgde Samim Yusofi voor de gelijkmaker. In de tweede helft zorgden Jannes Mulders en Joop Willems voor een nieuwe voorsprong (3-1), voordat Jeroen Hakkens de 3-2 maakte namens EFC.

Hilvaria – Braakhuizen 7-1.
Braakhuizen leed in het laatste competitieduel een forse nederlaag. Hilvaria legde de Geldroppenaren met 7-1 over de knie. Sami Hawedi scoorde voor de bezoekers.

Mierlo-Hout – Marvilde 4-1.
Marvilde was al uitgespeeld en kwam in de 36ste minuut op voorsprong door een goal van Ties Bazelmans. In de tweede helft kwam Mierlo-Hout sterk terug en vielen er uit drie kansen drie goals, 3-1. Rick van de Ven 1-1. Chafik Mezziani 2-1 en 3-1. Jeroen Rooijakkers zorgde voor de 4-1.

Someren – Wilhelmina’08 1-2. 
De bezoekers kwamen in de zeventiende minuut op voorsprong. In de tweede helft maakte Wilhelmina’08 ook 0-2, voordat Salim Zeroual een vrije trap binnenschoot, 1-2. Door de zege gaat de ploeg uit Weert in de nacompetitie strijden om promotie.