Volledig scherm
© Jean Pierre Reijnen

HSE komt voor tweede keer in week niet opdagen voor duel met SPV

AMATEURVOETBALDe wedstrijd tussen SPV en het Eindhovense HSE, die voor donderdagavond op het programma stond, is ruim een uur voor het eerste fluitsignaal wederom afgelast. De Eindhovense vijfdeklasser gaf aan geen elftal op de been te kunnen brengen.  

Het is al de tweede keer in één week dat HSE verstek laat gaan voor het treffen met SPV. Afgelopen zaterdag stond deze wedstrijd al gepland, maar ook toen had HSE een spelerstekort. SPV-coach Mario Plugers was toen met stomheid geslagen: ,,De scheidsrechter was er, wij waren er. Iedereen was er, behalve HSE. Om vijf over vijf belden ze op dat ze maar zeven man hadden en niet wilden komen. Toen hebben we gezegd dat ze desnoods maar een paar man van de veteranen mee moesten laten doen.” Ook bij de veteranen van HSE was die zaterdag niemand meer beschikbaar.

Douchen in de rust

Op tweede paasdag (afgelopen maandag) voetbalde HSE wel. Tegen Keldonk werd met 8-0 verloren. De twee last minute afmeldingen bij SPV staan niet op zichzelf. HSE vond het twee weken terug – in de rust bij de wedstrijd tegen VCO – ook al welletjes en ging douchen in plaats van terug te keren op het veld, iedereen bij VCO in verbijstering achterlatend. Uitgerekend vandaag werd bekend dat de ploeg drie punten in mindering heeft gekregen, waarschijnlijk voor het vertrek bij VCO.

HSE staat nu met twee punten op de voorlaatste plek in de vijfde klasse E (Zuid 2). SPV is volop in de race voor het kampioenschap. De ploeg staat tweede, met zes punten minder dan HVV Helmond. SPV heeft wel vier duels minder gespeeld. 

Wat de KNVB gaat doen met het weer niet op komen dagen van HSE is nog onbekend. Mogelijk wordt de ploeg nu uit de competitie gezet.