Volledig scherm
Mario Podda brengt redding bij HVV - Brandevoort © FotoMeulenhof/Rene Manders

HVV en Brandevoort zorgen voor kleurrijke derby; ELI en Milheezer Boys halen eerste punten

VIERDE KLASSE F (ZUID II)HVV en Brandevoort scoorden er op los in de derby. Er vielen acht doelpunten en toch was de stand in evenwicht na afloop. Milheezer Boys en ELI kwamen vandaag allebei van de hatelijke nul af.

Mariahout – Woenselse Boys 1-5.

Woenselse Boys heeft als enige nog de maximale score in de vierde klasse F. Op bezoek bij Mariahout werd met 1-5 gewonnen. Bij rust stond het al 0-2 voor de Eindhovenaren via doelpunten van Maurice van Loenen en Jay Jay Gramser. Via twee treffers van Luc Geurts stond het na een uur spelen 0-4. Freek Habraken redde de eer voor de thuisploeg, waarna Geurts met zijn derde van de middag de eindstand bepaalde op 1-5.

HVV Helmond – Brandevoort 4-4.

De strijd tussen de oudste (HVV Helmond) en jongste club van Helmond (SV Brandevoort) eindigde onbeslist. Met een 4-4 eindstand was het publiek de grote winnaar. Het spektakelstuk kon werkelijk op ieder moment van de wedstrijd elke kant op. Al in de tweede minuut opende Jordi van Wetten de score voor de thuisploeg, 1-0. Binnen een kwartier waren de rollen omgedraaid. Een foutje van HVV-keeper Mario Podda die een voorzet van Djardi Martina in eigen doel werkte en de 1-2 van Luuk van Stiphout brachten de Brandevoortse formatie aan de leiding. Een benutte strafschop van Toon van Lierop betekende in de 33ste minuut de 2-2. Na de pauze liepen de bezoekers weer vlot weg naar een 2-4 voorsprong. De doelpunten van ex HVV-er Heino Westerlaken en de tweede treffer van Luuk van Stiphout leken SV Brandevoort in veilige haven te brengen. De thuisploeg toonde echter veerkracht. Invaller Zohir El Maach tekende voor 3-4 en de 4-4 kwam van de voet van Christiaan van Veen. Daarna kregen beide ploegen nog voldoende mogelijkheden op de winst, maar het bleef uiteindelijk bij 4-4.

EMK – Milheezer Boys 0-3.

Milheezer Boys heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. In Nuenen werd er op een overtuigende manier met 0-3 gewonnen bij EMK. Rob Keunen zette de ploeg van Han van Rosmalen in de eerste helft op een terechte voorsprong. In de tweede helft kreeg diezelfde Keunen twee dotten van kansen, maar faalde in de afronding. Dat deden Mark Scheepers en Tom Peters in de slotfase niet waardoor de eindstand werd bepaald op 0-3.

Rood Wit ‘62 – Stiphout Vooruit 2-1.

In het eerste kwartier waren de bezoekers de betere en scoorde Teun Vos de openingstreffer. Rood Wit trok daarna de wedstrijd naar zich toe, maar kon in de eerste helft niet langszij komen. In de vijftigste minuut scoorde Mo Ammeziane de verdiende gelijkmaker en vijf minuten later scoorde Rens Sanders de 2-1 voor de ploeg van Said Yahia. Stiphout drong daarna aan maar de gelijkmaker werd niet gescoord. Rood Wit ’62 kreeg nog enkele goede mogelijkheden, maar in de 2-1 stand kwam geen verandering.

Mifano – ELI 1-2.

ELI heeft de eerste overwinning van het seizoen beet. Op sportpark De Ark had de ploeg van Michael Thijs niet te klagen over geluk en won het met 1-2. Mifano begon sterk aan de wedstrijd maar wist niet te scoren, een treffer van Rowan Verberne werd wegens buitenspel afgekeurd. ELI ging met een 0-1 voorsprong de rust in, Willem Slegers schoot fraai raak. In de tweede helft verdubbelde Lex Hollanders de voorsprong. Rowan Verberne zorgde voor de 1-2 waarna de ploeg van Harold van Doorn nog twee treffers afgekeurd zag worden wegens vermeend buitenspel.

RKGSV – MULO 2-1.

Mede door een uitblinkende doelman Remy Hendrikx heeft RKGSV de tweede overwinning van het seizoen geboekt. In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd en kwam RKGSV via Rico Hendrikx op voorsprong. Tim van Berlo verdubbelde de marge op het uur, waarna Remy Hendrikx met enkele katachtige reflexen zijn doel schoon wist te houden. Niels van den Heuvel scoorde met nog een kwartier op de klok de aansluitingstreffer, waarna Hendrikx met knappe reddingen RKGSV de zege bezorgde.

Bavos – ASV ’33 3-1.

In de eerste helft waren de kansen voor ASV ’33, maar was het Bavos dat op voorsprong kwam via John Brouwers. Met nog een kwartier op de klok verdubbelde Sem Sleegers de voorsprong. Met een droge knal tekende Thomas Fritsen voor de 2-1. In een hectische slotfase besliste Björn Kant de wedstrijd door de bal in een leeg doel te schieten, 3-1.