Volledig scherm
HVV Helmond - Rood Wit ‘62 © FotoMeulenhof

HVV Helmond wint topper; Elf goals bij Mariahout - Stiphout Vooruit

VIERDE KLASSE F ZUID 2De derby tussen HVV en Rood Wit’62 was een prooi voor de thuisploeg. Jordi van Wetten kopte HVV naar de overwinning. In Mariahout liet Stiphout Vooruit geen spaan heel van de thuisploeg.

HVV Helmond – Rood Wit’62 2-1.
De Helmondse stadsderby verveelde geen seconde. Beide ploegen speelden vol op de aanval. Voor rust was er van klassenverschil tussen koploper HVV Helmond en de nummer twee Rood Wit’62 geen sprake. De thuisploeg opende sterk, de bezoekers uit de Rijpelberg lieten met name in het tweede deel van de eerste helft zich gelden. Een foutieve pass in de defensie van Rood Wit’62 werd in de derde minuut door Zohir Elmaach opgepikt die vervolgens zonder te aarzelen de 1-0 binnenschoot. Vlak voor de pauze betekende een van richting veranderd schot van Mohamed Amezziane de 1-1 gelijkmaker. Na rust was HVV duidelijk de betere ploeg. Een rake kopbal van Jordi van Wetten bracht de ploeg van sportpark Houtsdonk op een 2-1 voorsprong. Daarna namen de bezoekers het initiatief over. HVV-aanvoerder Wesley Burhenne kwam vlak voor tijd goed weg dat na een stevige overtreding hem een tweede gele kaart werd bespaard. Twee minuten voor tijd werd een handsbal binnen het strafschopgebied van HVV-er Omar Duiker over het hoofd gezien. De protesten van Rens Sanders leverde hem een veldverwijzing op. HVV gaat nu met een voorsprong van vier punten stevig aan kop.  

Mariahout – Stiphout Vooruit 1-10.
Een complete off-day van vv Mariahout. De ploeg werd gekleineerd door een frivool spelend Stiphout Vooruit. De eerste kans was voor Mariahout. Tim Barten draaide weg van zijn directe tegenstander en schoot buiten bereik van de doelman op de kruising. De rebound werd goed ingeschoten door Danny van de Laar maar de Stiphoutse-doelman Jordy van Rijt, redde bekwaam. Een goede aanval over de zwakke linkerkant van Mariahout betekende de 0-1 door Jorn Dekkers. Na een kwartier werd het 0-2 door een afstandsschot van Milan van Maaswaal in de kruising. Mariahout deed iets terug door Dennis Veldpaus na een mooie pass van Tim Barten. Zijn doelpunt werd geannuleerd vanwege buitenspel. Hierna scoorde Max Tersteeg de 0-3. Een goede aanval over de linkerkant van Mariahout betekende de 0-4. Jorn Dekkers scoorde op aangeven Max Tersteeg met het hoofd. Diezelfde Dekkers tekende voor de 0-5 ruststand. In de tweede helft twee nieuwe krachten voor Mariahout maar ook zij konden het tij niet keren. In de 55e minuut scoorde Milan van Maaswaal uit een vrije trap: 0-6. Mariahout kon iets terugdoen maar doelman Van Rijt bracht redding op een schot van Tim Barten na voorbereidend werk van invaller Stan Brugmans. Aanvoerder Kyle Koenraadt kon de 0-7 binnenschieten na zwak uitverdedigen. Danny van de Laar scoorde in de 67e minuut de 1-7 na een mooie voorzet van Tim Barten. Hierna liet Mariahout het helemaal lopen en zorgden Teun Welten met twee doelpunten en Milan van Maaswaal voor een 1-10 score op het scorebord.

ASV’33 – ELI 2-0.
“Het was niet geweldig om te zien”, zei trainer Johnny Nooijen na afloop. Zijn ploeg won met 2-0 van directe degradatieconcurrent ELI. In de achtste minuut maakte Puck Coopmans de 1-0. ASV domineerde en ElI werd voor rust geen enkele keer gevaarlijk. In de 78ste minuut maakte Teun de Koning 2-0 en zat de wedstrijd op slot. “Een belangrijke wedstrijd die we moesten winnen, maar mooi was het niet”, aldus Nooijen.

Woenselse Boys – Bavos 3-3.
De wedstrijd was koud 6 minuten bezig of Bavos stond al op een 0-2 voorsprong door doelpunten van John Brouwers en Jesper van Berlo. Daarna zakte Bavos en en daar maakt Woenselse Boys dankbaar gebruik van. Na elf minuten spelen stond het namelijk alweer 2-2. Na een half uur spelen zette Christian Klaver Bavos op een 2-3 voorsprong. In de 45ste minuut kreer Bavos een penalty tegen en moest het met tien man verder na een rode kaart van Frank Bouwmans. De ploegen gingen met 3-3 rusten. In de tweede helft viel Woenselse Boys aan en kreeg het weer een penalty. Maar deze werd niet benut. Uiteindelijk zorgde keeper Vic van Houtum ervoor dat Bavos met een punt weg ging bij Woenselse Boys.

Mifano – Milheezer Boys 5-0.
In de thuiswedstrijd tegen Milheerzer Boys weet Mifano de goal weer te vinden en wint het met 5-0. Na twintig minuten was de 1-0 voor Mifano een feit. Een goede voorzet van Paul Donkers werd binnengeschoten door Maurice van Hoof. Mifano kreeg vleugels want 3 minuten later was het weer raak. Een voorzet van Rowan Verberne viel in de voeten van Niels van Hauten, hij schoot de 2-0 tegen de touwen. Even later was er een kans voor Rowan Verberne, maar de keeper kon zijn schot nog tot corner verwerken. Uit deze corner viel de 3-0 voor Mifano. Paul Donkers stond op de goede plek en kon de bal zo binnen schieten. Met een 3-0 ruststand gingen beide teams richting kleedkamer. Na rust kwam Milheezer Boys beter in de wedstrijd en kon het zich redelijk meten tegen Mifano. Mifano wilde doorgaan met scoren en creëerden erg veel mogelijkheden. Zo waren Floris van Hertrooij en Niels vanHauten dichtbij, maar uiteindelijk was het Maurice van Hoof die de 4-0 maakte voor Mifano. Niels van Hauten zorgde voor het slotakkoord en zette zijn naam onder de 5-0. 

MULO – Brandevoort 1-0.
De eerste helft was van hoog niveau. Beide ploegen voetbalde goed en creeerden ook kansen. Het was MULO dat het net wist te vinden. Hamza el Bassali kopte een voorzet tegen de touwen: 1-0. De tweede helft was rommelig, ondanks wat kansen vielen er geen treffers meer.

RKGSV - EMK 1-3.
Beide ploegen begonnen stroperig aan de wedstrijd. Sjef Sanders wist echter in de 22ste minuut de ban te breken door een afzwaaiend schot binnen te tikken: 0-1. Na een half uur spelen ging het mis achterin bij de RKGSV. Een terugspeelbal op de keeper werd opgepikt door Sanders die zijn tweede maakte. Na rust was EMK wederom de bovenliggende partij. Robert van de Ven werd in de 54ste minuut de ruimte ingestuurd met een steekpass en maakte de 0-3. Vijf minuten later kwam de thuisploeg weer enigszins in de wedstrijd door een kopgoal van Sander de Waal. RKGSV probeerde nog, maar kwam niet meer tot scoren. Eindstand 1-3.