Volledig scherm
HVV wint periodetitel © John Nelissen

HVV wint bij De Rakt en pakt periodetitel

VIJFDE KLASSE E ZUID 2HVV heeft de periodetitel op zak. De ploeg won op bezoek bij De Rakt met 2-3. Rood Wit'62 heeft Boerdonk met 6-0 terug naar huis gestuurd en SPV pakt minimale zege op Odiliapeel: 1-0. 

FC De Rakt – HVV Helmond 2-3.
HVV Helmond heeft de tweede periodetitel gewonnen. In Uden wonnen de Helmonders met de nodige moeite met 2-3 van FC De Rakt. Al in de eerste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong maar nog voor het rustsignaal schoot Said Azarfane HVV op gelijke hoogte. In het begin van de tweede helft kwam De Rakt wederom op voorsprong maar treffers van Azarfane en Christiaan van Veen bezorgden HVV alsnog de overwinning.

Rood Wit ’62 – Boerdonk 6-0.
In een slordige eerste helft werd er door beide teams niet gescoord. In de tweede helft kwam Rood Wit ’62 via Junior Dosso al vroeg op voorsprong waarna het verzet van Boerdonk gebroken was. Via treffers van Roel Merkx (2) Mo Ameziane, Said Yahia en Charaf Yahouh werd het uiteindelijk 6-0 voor de ploeg van Pim Kornuyt.

SPV – Odiliapeel 1-0.
SPV heeft een moeizame overwinning geboekt op Odiliapeel. De Vlierdenaren waren in de eerste helft de betere maar sprongen erg slordig om met de mogelijkheden. Net na de thee kreeg SPV een strafschop welke werd benut door Toon van Lierop. In het vervolg drong Odiliapeel aan en leek het op gelijke hoogte te komen maar de treffer werd geannuleerd wegens vermeend buitenspel. SPV hield uiteindelijk stand en trok de zege over de streep.

Nederwetten – Tongelre 3-1.
Nederwetten kwam in de beginfase op een 0-1 achterstand door een doelpunt van Victor Ogunmodede. Via Toon van Rooij kwam de thuisploeg even later op gelijke hoogte, 1-1. Het duurde tot een kwartier voor tijd voordat Nederwetten een 2-1 voorsprong nam. Jesper Franc was de doelpuntenmaker. Uiteindelijk werd het in de slotfase 3-1 dankzij een doelpunt van Giel van Korven.

Keldonk – HSE 8-0. 
Na anderhalve wedstrijd niet te hebben gespeeld verscheen HSE weer eens aan de aftrap. Het bleek geen succes. Na een 4-0 achterstand bij rust, eindigde het na negentig minuten in een 8-0 eindstand.