Volledig scherm
© © Orange Pictures / Perry vd Leuvert

HVV wint de topper tegen SPV met ruime cijfers;
reservedoelman Rood Wit'62 mist penalty

VIJFDE KLASSE E ZUID 2De topper tussen SPV en HVV is met ruime cijfers gewonnen door HVV: 2-5. Rood Wit '62 heeft HSE afgedroogd met 8-1. De reservekeeper van Rood Wit miste nog een penalty. 

Rood Wit ’62 – HSE 8-1.
Met een ruime 8-1 overwinning op HSE heeft Rood Wit ’62 zich geplaatst voor de nacompetitie. De ploeg van Pim Kornuyt kwam in de eerste minuut op voorsprong via Rik van Veghel. HSE kwam daarna uit het niets op gelijke hoogte. Via twee treffers van Mo Ameziane en nogmaals Rik van Veghel werd er voor de rust al afstand genomen door de Helmonders. Rens Sanders, Van Veghel, Roel Merkx en Junior Dosso scoorden in de tweede helft. Reserve doelman Vincent van den Berg mocht invallen en kreeg vijf minuten voor het laatste fluitsignaal de mogelijkheid om een strafschop te verzilveren maar hij schoot het leer hard op de paal.

SPV – HVV 2-5.
HVV deelde een gevoelige tik uit in de absolute topper van de vijfde klasse e Zuid II. Door de overwinning van HVV delen de twee concurrenten nu de koppositie met 51 punten, nummer drie Rood Wit ’62 volgt op 49 punten. HVV begon sterk aan de wedstrijd en kwam binnen het halfuur op voorsprong door een doelpunt van Yessin Yahia: 0-1. Dat was ook de ruststand. Na de onderbreking liep HVV meteen uit naar 0-2 door een doelpunt van Said Azerfane. Toon van Lierop leek kort daarna SPV terug in de wedstrijd te schieten met een penalty: 1-2, maar HVV sloeg snel terug en liep uit naar 4-1 door treffers van Sharif Lopez Garrido en nogmaals Azerfane. In de slotfase vielen nog twee goals. Bram Rijnders(SPV) en Rabi Bouterfas(HVV) waren de doelpuntenmakers, eindstand: 2-5.

Nederwetten – VOW 0-5.
Nederwetten kon niet op tegen de aanvallende kwaliteiten van VOW en verloor met grote cijfers. Het enige lichtpuntje voor de thuisploeg was het debuut van Niek Clermonts, een product uit hun eigen jeugdopleiding waar de club veel van verwacht.

FC De Rakt – Tongelre 5-4.
Het was een zinderende wedstrijd, waarin veel doelpunten vielen. Tongelre kwam op voorsprong door Victor Ogunmodede, 0-1. Verder was de hattrick van Bou Bou Gansry Dioum niet genoeg voor de drie punten en verliest Tongelre uit bij De Rakt.