Volledig scherm
Jelle van Kruijssen met vrienden en familie na de kampioenswedstrijd van Berchem Sport in 2017. © Herman Welter

In België voetballende Jelle van Kruijssen uit Aalst betrokken bij auto-ongeluk

Aalstenaar Jelle van Kruijssen (30), aanvaller bij het Belgische Berchem Sport, is woensdag gewond geraakt bij een auto-ongeluk. De voormalig spits van FC Eindhoven hield er diverse snijwonden en kneuzingen aan over, meldt zijn club.

Van Kruijssen was woensdagavond op weg naar een oefenwedstrijd met zijn team, dat uitkomt in de tweede klasse amateurs. Onderweg botste hij met zijn auto op een vrachtwagen. De aanvaller moest op verschillende plaatsen op zijn lichaam worden gehecht, ook heeft hij gekneusde ribben en buikspieren. Zijn auto was total-loss. De Belgische club verwacht hem de komende tijd nog niet terug op het voetbalveld. Een aderlating volgens sportief manager Marc De Mulder. ,,Jelle is voor Berchem Sport een onmisbare speler.”

Van Kruijssen komt uit de jeugd van DVS en brak in het seizoen 2005-2006 door in het eerste. Vervolgens werd hij ingelijfd door UNA, waarna hij naar de jeugdopleiding van Willem II vertrok. Vanuit Tilburg maakte hij de overstap naar FC Eindhoven. Hij speelde 53 duels in de eerste divisie. Vanaf 2015 komt hij uit voor het Belgische Berchem Sport.