Volledig scherm
Sten Senders. © ED

Invaller Sten Senders (18) harkt eerste punt UNA binnen

Derde divisie zondagWeer leek het voor UNA mis te gaan. Na twee nederlagen leek bij Westlandia de derde verliespartij op komst. Ruim een kwartier voor tijd schoot Vince van der Knaap voor de thuisploeg via de onderkant van de lat de 1-0 tegen de touwen. De 18-jarige invaller Sten Senders harkte in de slotminuut van de officiële tijd voor UNA het eerste punt van de competitie binnen.

Vooral opluchting viel er van de gezichten bij de UNA spelers, trainers en staf na afloop rondom de kleedkamer af te lezen. ,,We hebben vandaag vooral karakter getoond”, sprak oefenmeester Ger Demin even later in het fraaie sponsorhome van de Zuid-Hollanders. ,,Het heeft de eerste wedstrijden niet meegezeten. Vandaag is er echt van de eerste tot de laatste seconde geknokt voor iedere meter.”

Net als in de twee voorgaande duels waren de Zeelsternaren in de eerste twintig minuten de bovenliggende partij. De beste kans kreeg Nick Tielemans die na acht minuten alleen op het Westlandia-doel af mocht gaan. De Zeelsterse aanvaller schoot de bal echter tegen doelman Edgar Leerdam aan. Tot aan de rust kwam de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd en kreeg ook enkele mogelijkheden. De 0-0 ruststand was een juiste weergave.

Countervoetbal

Na de pauze werd UNA steeds verder achteruit gedrukt. De geelzwarten moesten zich beperken tot countervoetbal. Dat lukte aanvankelijk helemaal niet. De 1-0 van Westlandia deed aan UNA-zijde wonderen. In het laatste kwartier had invaller Rob van Boekel alle pech van de wereld. De routinier trof eerst met een geplaatst schot de lat, twee minuten later plofte een kopbal van Van Boekel voor de tweede keer tegen de dwarsligger. Weer leek UNA rijp voor een nederlaag. Tot Sten Senders tien minuten voor tijd in de ploeg kwam. Een doorkopbal van Jelle Schijvenaars werd door de eerstejaars senior perfect afgerond, 1-1. De remise werd daardoor voor de Zeelsterse formatie een beetje gevierd als een overwinning.