Archiefbeeld: UNA-speler Teun Willems
Volledig scherm
Archiefbeeld: UNA-speler Teun Willems © DCI media

Invaller Teun Willems schiet UNA in slotfase naar overwinning

DERDE DIVISIENa twee doelpuntloze remises ging UNA er op bezoek bij ADO’20 weer eens met de winst vandoor. Invaller Teun Willems kroonde zich in de 88ste minuut tot matchwinner namens de Zeelsternaren: 1-2.

,,Toen was er wel ontlading, want we hadden al een tijdje niet meer gewonnen”, sprak UNA-middenvelder Thomas Horsten na afloop. ,,We hebben veel balbezit, voetballen heerlijk tot aan de zestien, maar we moeten meer kansen creëren. Dat moet echt beter.”

Ook tegen ADO’20 kwam UNA er lange tijd moeilijk doorheen. De thuisploeg verdedigde goed, hanteerde veelal de lange bal en kwam zo wel tot twee grote mogelijkheden. Voor rust voorkwam UNA-keeper Yannick Derix de 1-0 en meteen na de pauze schoot een speler van ADO’20 in kansrijke positie net naast.

In de 55ste minuut opende UNA de score via Brian Boogers, na breed leggen door Mart van de Gevel, 0-1. Na 66 minuten werd het 1-1 uit een standaardsituatie. Daarbij leek ADO’20 een overtreding te maken, maar de scheidsrechter liet het doelpunt staan. Uiteindelijk werd het dus alsnog 1-2.

,,Het gaat nu eigenlijk gewoon lekker, met mezelf ook. Ik speel beter dan voor de winterstop, kan meer brengen. Mijn hoofd is leeg”, aldus Horsten, die in onderhandeling is met UNA over een langer verblijf. ,,UNA is voor mij om de hoek, dus dat is helemaal top. Het is lekker voetballen, een leuk team, heel positief allemaal.”

UNA: Derix: Scheepers, Anpong, Verhoeven, Senders; Horsten, N. van Boekel, Boogers; R. van Boekel, Van de Gevel (70. Willems), Tielemans.