Volledig scherm
Jasper de Jonge. © xxx

Jasper de Jonge na Amerikaans avontuur terug bij Nuenen

Jasper de Jonge (20) heeft zich aangesloten bij de selectie van hoofdklasser RKSV Nuenen. De linksbenige middenvelder uit Helmond speelde in de jeugd ook al bij de club. Afgelopen seizoen verbleef De Jonge voor zijn studie in Amerika en voetbalde daar bij Portland Community College en FC Mulhouse Portland.

,,Ik ben weer terug in Nederland om mijn opleiding bij de ALO af te maken", vertelt De Jonge. ,,Ik heb vooral gekozen voor RKSV Nuenen, omdat ik daar ben begonnen met voetballen en omdat het nog vertrouwd is. Ik ken nog veel jongens die daar voetballen en ook oud-spelers van een BVO, dus het niveau is erg hoog."

De Jonge startte als 7-jarige in de pupillen van RKSV Nuenen en ging op zijn tiende naar Helmond Sport. Daar zat hij in de gezamenlijke jeugdopleiding van Helmond Sport en VVV. In de voorbereiding op het seizoen 2016-2017 trainde en speelde De Jonge mee bij het eerste elftal van Helmond Sport en kwam daarna voor de beloften uit. 

  1. Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wodan-speler, HVV pakt periodetitel
    AMATEURVOETBAL

    Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wo­dan-spe­ler, HVV pakt periodeti­tel

    Ook op Tweede Paasdag wordt er weer volop gevoetbald op de amateurvelden. In de derde klasse D (Zuid 1) heeft Dommelen de degradatiekraker met 3-1 gewonnen van Spoordonkse Boys. Het duel tussen Sparta'25 en Wodan werd twee minuten voor tijd stilgelegd omdat Wodan-speler Tom van de Pol een zware blessure opliep. RKVVO gaat op eigen veld met 1-8 de boot in tegen Hilvaria.