Jelle van Kruijssen (midden in voebaltenue) met vrienden en familie na de gewonnen kampioenswedstrijd van Berchem Sport in 2017.
Volledig scherm
Jelle van Kruijssen (midden in voebaltenue) met vrienden en familie na de gewonnen kampioenswedstrijd van Berchem Sport in 2017. © Herman Welter

Jelle van Kruijssen blijft in België, maar ruilt Berchem Sport in voor Londerzeel

TRANSFERSpits Jelle van Kruijsen (30) uit Aalst begint volgend seizoen aan zijn achtste jaar in België. Niet langer bij Berchem Sport, waar hij de afgelopen vijf seizoenen voetbalde, maar bij reeksgenoot Londerzeel. De voormalig speler van FC Eindhoven was bij Berchem Sport aanvoerder en topschutter. Hij tekende een tweejarig contract bij Londerzeel.

,,Ik heb een hele mooie tijd gehad bij Berchem Sport", vertelt Van Kruijssen. ,,Ze wilden me behouden, maar zagen ook in dat dat niet haalbaar was door de bezuinigingen die doorgevoerd moesten worden. Ik had daarom ook nog geen aanbieding gehad van Berchem Sport. Wel hielden we contact over de vorderingen van de club. Maar ondertussen kreeg ik een aantal interessante aanbiedingen van andere clubs, waarvan Londerzeel er een was. En daar had ik direct een goed gevoel bij. Ze willen volgend seizoen een serieuze rol van betekenis spelen in de competitie, zijn erg ambitieus en willen op korte termijn promoveren. Vandaar dat ik heb besloten om voor twee seizoenen voor Londerzeel te gaan spelen.”

Van Kruijssen begon met voetballen in de jeugd van DVS en brak daar in het seizoen 2005-2006 door in het eerste elftal. Vervolgens lijfde UNA hem in.  De aanvaller begon bij de Veldhovense club in de A1, maar kwam in de loop van het seizoen in de hoofdmacht en kon vervolgens in 2007 naar Willem II. Die club ruilde hij in 2010 in voor FC Eindhoven. Van Kruijssen speelde 58 competitieduels voor FC Eindhoven, waarin hij elf keer scoorde.

In de zomer van 2013 speelde Van Kruijssen in de Verenigde Staten bij Dutch Lions en begon daarna aan zijn Belgische avontuur. Eerst bij Zwarte Leeuw, toen bij Hoogstraten en sinds 2015 bij Berchem Sport. In 2017 promoveerde hij met die ploeg na een kampioenschap naar het derde niveau in België en maakte dat seizoen 26 doelpunten. Het jaar erop was Van Kruijssen lang geblesseerd en wist Berchem Sport zich niet te handhaven. Afgelopen seizoen miste hij de competitiestart na een auto-ongeluk. Na zijn herstel speelde Van Kruijssen nog 27 wedstrijden voor Berchem Sport en was daarin goed voor twaalf doelpunten.