Joep Zweegers van Geldrop (links) in de achtervolging op Bart den Otter van Beerse Boys in maart 2016.
Volledig scherm
Joep Zweegers van Geldrop (links) in de achtervolging op Bart den Otter van Beerse Boys in maart 2016. © Jean Pierre Reijnen

Joep Zweegers van Geldrop gooit na twee jaar blessureleed de handdoek in de ring

Middenvelder Joep Zweegers (27) heeft aangegeven dat hij na twee jaar blessureleed stopt bij de selectie van Geldrop. Hij trainde vanaf de start van de voorbereiding op dit seizoen weer mee, maar door terugkomende klachten lukte het hem niet om weer geheel fit te worden. 

Voor Zweegers begon de ellende al in in het seizoen 2016-2017. “Ik kreeg last van pijnscheuten in mijn enkel en zakte er doorheen bij het maken van een verkeerde beweging. Tot het einde van het seizoen kon ik het nog rekken, maar kwam daarna niet meer aan spelen toe. Lange tijd was onduidelijk wat er aan de hand was. In april 2018 is er bindweefsel uit de enkel gehaald. Ik ging weer trainen, maar kreeg weer dezelfde klachten.”

Vorig seizoen maakte Zweegers kort na de winterstop als invaller zijn opwachting bij een competitieduel van het tweede elftal. Het bleek een kortstondige rentree. Zweegers: “Ik werd uit de wedstrijd geschopt en kreeg in de weken daarna ook nog last van mijn hamstring. Daarom speelde ik de rest van het seizoen geen wedstrijden meer, maar trainde wel mee met de selectie.”

Vorige week raakte Zweegers opnieuw geblesseerd en hij heeft er geen vertrouwen meer in dat het nog goed komt. Hij gaat proberen om de komende maanden fit te worden en dan te kijken of een niveau lager in het vierde elftal van Geldrop minder fysieke problemen oplevert.

Zweegers begon zijn carrière bij Geldrop en voetbalde in de periode 2002-2009 in de jeugd van PSV. Na een tweejarig verblijf bij Helmond Sport stapte hij in 2011 over naar FC Eindhoven en speelde daar 22 competitieduels in het betaalde voetbal. In januari 2014 vertrok Zweegers naar het Belgische Esperanza Pelt en half jaar later keerde hij terug bij Geldrop.