Archiefbeeld: Raymond Swiggers aan de bal tijdens RKPVV - ELI
Volledig scherm
Archiefbeeld: Raymond Swiggers aan de bal tijdens RKPVV - ELI © Orange Pictures / Perry vd Leuvert

Johan van Lierop scoort ook in de derde klasse makkelijk voor RKPVV

DERDE KLASSE D ZUID IIRKPVV won ook de derde wedstrijd van het seizoen. Net als vorig seizoen weet Johan van Lierop het net weer makkelijk te vinden. Van Lierop scoorde zelf en gaf een assist vanmiddag.

FC Schadewijk – Handel 3-3

Handel was op bezoek bij Schadewijk de bovenliggende partij in de eerste helft. Na 12 minuten maakte Rob Manders de 0-1. In de 43ste minuut kwam Schadewijk op gelijke hoogte, maar Handel ging toch met een voorsprong rusten. In de 44ste minuut kopte Rob Manders raak uit een vrije trap. Na rust nam Schadewijk meer risico en dit resulteerde in de 2-2. In de 80ste minuut kwam Schadewijk ook op voorsprong. Een minuut voor tijd kreeg Handel een vrije trap op de rand van zestien. De bal raakte een hand in de muur en belandde in de goal. De scheids floot voor een penalty, maar besloot even later toch een goal toe te kennen waardoor Handel een punt over hield: 3-3.

Nooit Gedacht – Nijnsel 1-1

“Het veldspel was voor Nooit Gedacht, de kansen voor Nijnsel.” Zo omschreef Nijnsel-trainer Tim de Wert de wedstrijd. In de 28ste minuut kwam Nijnsel tegen de verhouding in op voorsprong. John Egelmeers schoot de bal vanaf de rand van de zestien in de kruising. Daarna hielpen Jelle de Louw en Stefan Hulsen nog vier honderd procent kansen om zeep. In de 46ste minuut maakte Nooit Gedacht de 1-1. Een half uur voor het einde had Jelle de Louw de laatste kans van de wedstrijd, maar hij miste wederom. De wedstrijd bloedde dood en 1-1 werd de eindstand.

BMC – RKPVV 0-2

In de eerste helft waren er weinig kansen. RKPVV was met twee vrije trappen dichtbij. De tweede helft besliste RKPVV de wedstrijd. In de 70ste minuut schoot Johan van Lierop de bal in de kruising. Tien minuten later volleerde Luigi Burhenne op aangeven van Johan van Lierop de bal in de lange hoek en gooide hiermee de wedstrijd in het slot: 0-2.

Excellent – Helmondia 2-1

Helmondia had het gevoel tegen twaalf man te spelen. Trainer Juan was niet te spreken over de leidsman. Helmondia begon wel goed aan de wedstrijd. Na 5 minuten raakte Amos Letwory de lat. De bal moest er eigenlijk in maar hij raakte hem verkeerd. In de 40ste minuut werd een vrije trap van Ilias Essakkati van richting veranderd: 1-0. Vijf minuten laterkreeg Excellent een penalty en deze werd benut: 1-1. Na rust waren er kansen over en weer. Een half uur voor het einde werd de 1-2 van Helmondia afgekeurd. Volgens Juan was dit volledig onterecht. Vijf minuten later counterde Excellent naar de voorsprong: 2-1. In de 85ste minuut werd Helmondia een penalty ontnomen na een handsbal. Verschillende spelers kregen daarna nog een gele kaart voor commentaar. Helmondia kwam niet meer op gelijke hoogte.

  1. Wouter Peters van Nuenen zegt het voetballen even vaarwel

    Wouter Peters van Nuenen zegt het voetballen even vaarwel

    Na lange tijd met blessures te hebben getobd, maakte Wouter Peters op zondag 8 maart bij hoofdklasser Nuenen thuis tegen AWC zijn eerste speelminuten van het seizoen. De competitie kwam vervolgens tot een vroegtijdig einde en nu is duidelijk dat de 25-jarige middenvelder voorlopig ook niet meer terugkeert op het veld. ,,Het was een lastige beslissing, maar ik heb besloten om voor nu even te stoppen met voetballen”, geeft Peters aan.