Volledig scherm
John Elbers © Irene Wouters

John Elbers per direct weg bij Helmondia

HELMOND - Trainer John Elbers is per direct opgestapt als coach van tweedeklasser Helmondia. Elbers was bezig aan zijn eerste seizoen bij Helmondia. Enkele weken terug werd al bekend dat hij na dit seizoen zou stoppen op De Braak en de overstap zou maken naar derdeklasser Boekel Sport.

Nu is er dus eerder dan verwacht een einde gekomen aan de samenwerking. Elbers laat weten dat hij om persoonlijke redenen per direct is gestopt.

Het is al de tweede keer binnen een jaar dat de trainer van Helmondia voortijdig stopt. Vorig seizoen stapte Juan Bonilla in maart op. Toen namen Roland van der Linden en Davey Manders de honneurs tot de zomer waar. Wie nu het stokje van Elbers gaat overnemen is nog niet bekend. Net zoals wie komend seizoen de trainer is van Helmondia. Enkele weken terug bevestigde de club dat het een akkoord had bereikt met Mario Plugers, maar op dit besluit werd later teruggekomen. De spelersgroep was niet gekend in de benoeming van Plugers en het bleek dat er te weinig draagvlak was voor de komst van de Helmondse trainer. Plugers heeft inmiddels een nieuwe club voor volgend seizoen, vierdeklasser SPV uit Vlierden.

Het bestuur van Helmondia is wel in gesprek met een kandidaat voor het trainerschap, maar er is nog geen groen licht.

Amateurvoetbal