Volledig scherm
PREMIUM
Jordy van Zon © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Jordy van Zon rekent nog op eindspurt met Maarheeze

De vierde competitiezege leek afgelopen zondag binnen handbereik voor Maarheeze. De voor handhaving strijdende derdeklasser nam tot drie keer toe de leiding bij concurrent Helmondia, maar de thuisploeg knokte zich telkens terug: 3–3. ,,We speelden aardig en hadden kunnen winnen, maar het was wel een terechte uitslag”, zegt Jordy van Zon (21), die tegen Helmondia goed was voor twee assists en een doelpunt.

Met vijf goals is Van Zon topscorer bij Maarheeze. Eind oktober stond de teller al op vier. ,,Ik had al lang niet meer gescoord, mede doordat de tegenstanders vaak beter waren en onze selectie niet altijd compleet was”, vertelt Van Zon, die vorig seizoen acht keer doel trof in de vierde klasse. Maarheeze promoveerde toen via de nacompetitie. Routinier Nisandro Estanista (topscorer met dertien goals) nam afscheid, waardoor er een vacature in de spits ontstond. Noodgedwongen vervulde middenvelder Van Zon die rol meerdere duels. ,,We rouleren een beetje voorin. Ik speel liever op het middenveld, daar kom ik meer in balbezit. Vergeleken met de vierde klasse moet ik nu een stuk sneller handelen, maar dat gaat me goed af.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wodan-speler, HVV pakt periodetitel
    AMATEURVOETBAL

    Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wo­dan-spe­ler, HVV pakt periodeti­tel

    Ook op Tweede Paasdag wordt er weer volop gevoetbald op de amateurvelden. In de derde klasse D (Zuid 1) heeft Dommelen de degradatiekraker met 3-1 gewonnen van Spoordonkse Boys. Het duel tussen Sparta'25 en Wodan werd twee minuten voor tijd stilgelegd omdat Wodan-speler Tom van de Pol een zware blessure opliep. RKVVO gaat op eigen veld met 1-8 de boot in tegen Hilvaria.