Volledig scherm
Josemar Makiavala © Ton van de Meulenhof

Josemar Makiavala gaat geluk bij KFC Lille beproeven

De Eindhovense aanvaller Josemar Makiavala (27) heeft een eenjarig contract  getekend bij KFC Lille uit de Belgische eerste provinciale. Sinds januari 2017 was de voormalig speler van FC Eindhoven en PSV in de tweede divisie actief bij TEC uit Tiel, maar kwam daar door een knieblessure vorig seizoen weinig in actie.

Bij KFC Lille voetballen ook de Eindhovense verdediger Andrew Petersen (ex-FC Eindhoven) en middenvelder Sjoerd van Beers uit Middelbeers (voorheen Beerse Boys, Willem II RKC en UNA). "Via Andrew Petersen ben ik bij Lille terechtgekomen", vertelt Makiavala. "Ik ben er een paar keer gaan trainen en het klikte." 

Makiavala voetbalde in de jeugd bij RKSV Nuenen en werd daar in 2003 opgepikt door PSV, waar hij acht jaar bleef en het beloftenteam haalde. Vervolgens kwam de spits tussen 2011 en 2014 voor FC Eindhoven uit. Nadien speelde hij bij RKC Waalwijk en in Angola bij CD Primeiro de Agosto, waarmee hij de landstitel veroverde.

TEC is naar de derde divisie gedegradeerd. De selectie van TEC herbergt met de twee Eindhovenaren Serhat Koç en Gianluca Maria en daarnaast Wimilio Vink en Nicky Kuiper nog vier voormalig spelers van FC Eindhoven.

  1. Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wodan-speler, HVV pakt periodetitel
    AMATEURVOETBAL

    Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wo­dan-spe­ler, HVV pakt periodeti­tel

    Ook op Tweede Paasdag wordt er weer volop gevoetbald op de amateurvelden. In de derde klasse D (Zuid 1) heeft Dommelen de degradatiekraker met 3-1 gewonnen van Spoordonkse Boys. Het duel tussen Sparta'25 en Wodan werd twee minuten voor tijd stilgelegd omdat Wodan-speler Tom van de Pol een zware blessure opliep. RKVVO gaat op eigen veld met 1-8 de boot in tegen Hilvaria.