Volledig scherm
Jürgen Dirkx. archieffoto Ton van de Meulenhof

Jürgen Dirkx opgestapt bij Dommelen

DOMMELEN - Jürgen Dirkx heeft Dommelen verrast door halverwege het seizoen op te stappen als hoofdtrainer. De oud-speler van PSV was bezig aan zijn eerste jaar bij de vierdeklasser. Afgelopen maand werd al bekend dat Dirkx volgend seizoen coach wordt van eersteklasser Geldrop.

Dirkx geeft aan om persoonlijke redenen voortijdig te zijn afgehaakt. "Ik kon bij Dommelen als trainer niet kwijt wat ik kwijt zou willen in trainingen en wedstrijden. Dat leidde tot irritaties. Ik wil niet in details treden, maar was niet gelukkig met de situatie. Als ik iets doe moet ik er ook plezier in hebben en dat was niet meer het geval. Vandaar mijn keuze om te stoppen. Het was een moeilijke beslissing, want als je ergens aan begint wil je het seizoen ook afmaken."

Dommelen-voorzitter Cor van Hoof: "We zijn verrast en een beetje teleurgesteld over het besluit van Jürgen om per direct bij ons te stoppen. We hoopten aanvankelijk dat hij twee jaar bij ons zou blijven. We waren zeer tevreden over hem en vinden het erg jammer dat hij na een halfjaar alweer is gestopt bij Dommelen."

Harry van der Sluijs, die trainer was van Dommelen 2, fungeert de rest van het seizoen als hoofdtrainer en Robert-Jan Zoetmulder blijft assistent-coach. Voor volgend seizoen strikte Dommelen reeds Guillaume van Wilgen als nieuwe hoofdtrainer. Volgens Van Hoof is Van Wilgen, die vorige maand bij SBC vertrok, niet gepolst om per direct Dirkx op te volgen. "Dat zou geen ideale situatie zijn. Voor Guillaume is het beter om fris en met een schone lei aan het nieuwe seizoen te beginnen."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement