Jurgen Hendriks (l) in actie als doelman van EFC in 2013.
Volledig scherm
Jurgen Hendriks (l) in actie als doelman van EFC in 2013. © Jeroen de Jong / PVE

Jurgen Hendriks als keeperstrainer terug bij EFC

Jurgen Hendriks (36) is voor komend seizoen als keeperstrainer toegevoegd aan de technische staf van EFC. De voormalig doelman van FC Eindhoven en  EFC zal op donderdagavond de keeperstrainingen verzorgen. Op dinsdagavond blijft Ralph Vlassak, die al meer dan tien jaar aan EFC is verbonden, de keeperstrainer. 

Hendriks was afgelopen seizoen keeperstrainer bij SV Valkenswaard en daarvoor  vier jaar werkzaam bij De Valk, twee jaar als keeperstrainer en twee seizoenen als assistent-coach. 

Hendriks begon als keeper in de jeugd van EFC en belandde vervolgens in de opleiding van PSV. In 2002 stapte de Eerselnaar over naar FC Eindhoven, waar hij negen jaar deel uitmaakte van de selectie. Na twee kruisbandblessures koos Hendriks in 2011 voor een maatschappelijke carrière en een terugkeer naar EFC. Daar stopte hij na twee seizoenen vanwege aanhoudende knieklachten. 

  1. Wouter Peters van Nuenen zegt het voetballen even vaarwel

    Wouter Peters van Nuenen zegt het voetballen even vaarwel

    Na lange tijd met blessures te hebben getobd, maakte Wouter Peters op zondag 8 maart bij hoofdklasser Nuenen thuis tegen AWC zijn eerste speelminuten van het seizoen. De competitie kwam vervolgens tot een vroegtijdig einde en nu is duidelijk dat de 25-jarige middenvelder voorlopig ook niet meer terugkeert op het veld. ,,Het was een lastige beslissing, maar ik heb besloten om voor nu even te stoppen met voetballen”, geeft Peters aan.