Jurgen Hendriks
Volledig scherm
Jurgen Hendriks © Henry Jansen

Jurgen Hendriks stopt bij De Valk en zegt voetbal voorlopig vaarwel

Jurgen Hendriks (35) neemt na dit seizoen afscheid van De Valk. De voormalig doelman van FC Eindhoven behoort sinds 2015 tot de technische staf van de eersteklasser uit Valkenswaard. De eerste twee jaar als keeperstrainer en sindsdien als assistent-coach van hoofdtrainer Ruud van der Rijt.

,,Het zijn tot dusver vier leuke jaren leuke geweest bij De Valk", vertelt Hendriks. ,,Toen Ruud van der Rijt kwam ben ik zijn assistent geworden en nu hij na dit seizoen vertrekt, was het voor mij ook duidelijk dat ik zou stoppen. Ik heb nog wel een andere rol overwogen bij De Valk, bijvoorbeeld weer als keeperstrainer, maar heb het te druk met mijn werk en privéleven. Daar ga ik me nu op richten en trek me voorlopig terug uit het voetbalwereldje.”

Hendriks begon als keeper in de jeugd van EFC en belandde vervolgens in de opleiding van PSV. In 2002 stapte de Eerselnaar over naar FC Eindhoven, waar hij negen jaar deel uitmaakte van de selectie. Na twee kruisbandblessures koos Hendriks in 2011 voor een maatschappelijke carrière en een terugkeer naar EFC. Daar stopte hij na twee seizoenen vanwege aanhoudende knieklachten.