Volledig scherm
Justin Houwers. © vv Gemert

Justin Houwers maakt overstap van Jong Helmond Sport naar Gemert

Hoofdklasser Gemert heeft zich versterkt met Justin Houwers. De 19-jarige middenvelder maakt de overstap vanuit Jong Helmond Sport. De overgang van Houwers kwam razendsnel tot stand. De selectie van Gemert was in principe rond. Tot afgelopen maandag Coen Brouwers koos voor een aanbieding van tweededivisionist FC Lienden, waarna Gemert snel moest anticiperen zo kort voor het sluiten van de overschrijvingstermijn.

,,We hebben direct onze contacten aangesproken”, vertelt Anthony Geurts namens de technische commissie. ,,We hebben bewust naar bvo’s gekeken, ook omdat we vinden dat we spelers van amateurclubs zo kort voor het sluiten van de overschrijvingstermijn (vrijdag) niet meer kunnen benaderen. Justin was al bij ons in beeld.”

Houwers is woonachtig in Reuver in Noord-Limburg. Hij werd als E-junior al gescout door Fortuna Sittard en doorliep daar de hele jeugdopleiding, tot en met de A1. Vorige zomer maakte hij de overstap naar de beloften van Helmond Sport. ,,Gemert staat bekend als een warme club. Ik had er meteen een goed gevoel bij en heb heel veel zin om hier straks te beginnen", laat Houwers weten via de clubsite van Gemert.