Volledig scherm
Beeld uit de thuiswedstrijd van JVC Cuijk tegen UNA. Geen van de drie betrokken voetballers staat op de foto. © Ed van Alem

JVC Cuijk stelt ploeggenoten die vochten tijdens wedstrijd tegen UNA op non-actief

JVC Cuijk heeft Yorrit Kanters en Jassin Aarab voor onbepaalde tijd op non-actief gesteld. De twee teamgenoten van de Cuijkse voetbalclub kregen zondagmiddag na de competitiewedstrijd tegen UNA (0-1) ruzie op het veld, waarbij doelman Kanters een karatetrap uitdeelde aan medespeler Aarab.

De technische leiding van de Cuijkse derdedivisionist onderzoekt nog steeds waarom het precies misging na het duel.

Maandagavond volgt een gesprek tussen de technische leiding en het bestuur van de club. ,,We zullen de verantwoordelijken niet ontzien”, reageert JVC-voorzitter Ton Van Elk de Freese. ,,Wij hebben dit niet zien aankomen en het incident past niet binnen de sfeer in het team en onze vereniging. Wat er is gebeurd, hoort niet op een voetbalveld thuis en zeker niet bij onze club.”

Maatregelen

Hans Toussaint, lid van de technische commissie van JVC, wil het voorlopig bij de verklaring van de voorzitter houden. ,,Deze situatie is voor ons ook uniek”, zegt hij. ,,Daarom willen we intern eerst bespreken welke stappen we gaan nemen. Daarna kunnen we naar buiten toe communiceren wat de gevolgen zijn.”

De KNVB zal volgens JVC ook maatregelen nemen. Scheidsrechter Jörn te Kloeze heeft volgens de voetbalclub een rode kaart uitgedeeld aan doelman Yorrit Kanters. De arbiter liet aan deze krant zondag nog weten geen kaart te hebben gegeven en alleen te rapporteren aan de voetbalbond, zodat de aanklager met een schikkingsvoorstel kan komen. JVC stelt een eventuele straf van de KNVB te accepteren.