Volledig scherm
Kadir Kalender © Hans Wagenaars

Kadir Kalender ziet als nieuwe coach mooie uitdaging bij woelig Wodan

Kadir Kalender is de nieuwe hoofdtrainer bij de Eindhovense vierdeklasser Wodan. Hij verzorgt dinsdagavond voor het eerst de training van de nu nog krappe selectie. Eerder was Mustafa Peltjo vastgelegd om de na vorig seizoen vertrokken coach Abdul Nassoh op te volgen, maar hij haakte in de zomerstop af.

Kalender speelde voorheen in het eerste elftal van Wodan en was er de afgelopen twee seizoenen jeugdtrainer. Hij had de O19-1 onder zijn hoede en zou die ploeg ook dit seizoen trainen. “Voorlopig ga ik de selectie combineren met de O19, maar voor die juniorenploeg wordt nu een nieuwe trainer gezocht”, vertelt Kalender. ,,Er ligt een flinke uitdaging bij de selectie, maar ik zie het als een mooie kans om nu als hoofdtrainer aan de slag te kunnen gaan.”

Bij Wodan is het al een poos onrustig. De fusieclub ontstond in 2011 uit ESV en WVVZ en zag het ledental sindsdien teruglopen van 1500 naar 550. Mede daardoor kwam de vereniging op het vernieuwde sportpark aan de Atletieklaan in grote financiële problemen. De club heeft een betalingsregeling lopen met de gemeente Eindhoven, maar door een bestuurscrisis is het hoofdbestuur sinds december 2018 gereduceerd tot één lid. Er kwam een driekoppige overgangscommissie om de organisatie weer op peil te brengen, maar daarvan stapten ook al twee leden op. 

De wanorde binnen de club was voor coach Abdul Nassoh reden om na twee jaar te vertrekken en veel selectiespelers volgden zijn voorbeeld. Nassoh werd in 2017 net als Kalender nu vanuit de A1 doorgeschoven naar het eerste elftal. Wodan werd in 2018 kampioen in de vierde klasse, maar degradeerde vorig seizoen in de nacompetitie. 

Van de selectie bleven na de leegloop tien spelers over en het derde elftal van vorig seizoen met veel voormalig selectiespelers is nu het tweede team. Door het uitblijven van een trainings- en voorbereidingsschema besloten selectiespelers vorig week maar alvast op eigen houtje te gaan trainen. Met veel moeite konden ze via via de sleutels van het sportpark en de kleedkamers bemachtigen. De kantine bleef dicht, de uitbater is gestopt. De spelers vroegen Nick Raaijmakers, vorig seizoen trainer van Wodan 2 en voorheen hoofdcoach van Pusphaira, om de training te leiden en droegen hem ook voor als nieuwe hoofdtrainer. 

Die functie blijkt nu, zonder dat daarover de spelersgroep is geraadpleegd, toebedeeld aan Kalender. Hij ziet de toekomst ondanks de chaotische situatie bij de club positief in. ,, Wodan is weliswaar niet meer zo’n grote vereniging als voorheen, maar nog wel steeds een mooie club. De selectie is nu nog krap, maar herbergt de nodige kwaliteit en we kunnen nog putten uit onze talentvolle jeugdafdeling en de zes lagere seniorenelftallen. Het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer had nu de prioriteit. De komende weken wordt rest van de staf rondom de selectie ingevuld en binnenkort verwacht de club ook een nieuw hoofdbestuur te presenteren.”