Volledig scherm
© © Orange Pictures / Johann van de Kerkhof

Kampioen RKPVV promoveert voor het eerst in clubhistorie naar derde klasse

VIERDE KLASSE F ZUID 2RKPVV pakt de titel in de vierde klasse F zuid 2 en promoveert daardoor voor het eerst in de clubhistorie naar de derde klasse. Tegen RKGSV werd het 2-2. MVC verloor met 4-0 van SJVV en omdat Olympia Boys van Bavos won met 2-0 degradeerde de ploeg. 

RKGSV – RKPVV 2-2.
Alleen als RKPVV verloor op bezoek bij RKGSV en Stiphout Vooruit met veertien doelpunten verschil won, kon het kampioenschap nog aan de neus voorbij gaan van RKPVV. Dit gebeurde niet en daardoor stond aanvoerder Tim Smits na afloop met de schaal in de lucht. Een makkelijke middag was het echter niet voor de Helmonders. Voor de rust kwamen ze 0-1 voor door een doelpunt van Antonie van Lierop. Na de thee kwam RKGSV als een duveltje uit een doosje op voorsprong door doelpunten van Bjorn Kreemers en Jelle van Hagen. Na het tweede doelpunt van de thuisploeg wist Johan van Lierop namens de bezoekers vrijwel meteen de eindstand van 2-2 op het scorebord zetten. Door het kampioenschap promoveert RKPVV voor het eerst in de historie naar de derde klasse.

Mariahout – Stiphout Vooruit 1-2.
Mariahout kwam in de openingsfase op voorsprong dankzij Tim Barten. Stiphout speelde een slordige eerste helft maar kreeg toch een ideale mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen: Jorn Dekkers mocht vanaf elf meter aanleggen maar zag zijn inzet gekeerd worden. In de tweede helft kwam Stiphout beter in de wedstrijd en dankzij treffers van Max Tersteeg en Teun Welten werd er een moeizame 1-2 overwinning geboekt.

Mifano – ELI 4-1.
Na tien minuten kwam Mifano op voorsprong dankzij een treffer van Maurice van Hoof. Geert Minten scoorde kort daarop de gelijkmaker alvorens Van Hoof de ruststand bepaalde op 2-1. In de tweede helft duurde het tot een kwartier voor tijd voordat de derde treffer van Mifano viel, wederom was Van Hoof trefzeker. In de absolute slotfase scoorde Van Hoof zijn vierde treffer van de middag en bepaalde de eindstand op 4-1.

SJVV – MVC 4-0.
Na een kwartier scoorde Woud Munsters de openingstreffer. In de tweede helft verdubbelde Munsters de voorsprong. Remco van den Akker scoorde de derde treffer van de middag alvoren Daan Hillebrand de eindstand op 4-0 bepaalde. Door dit resultaat en de overwinning van Olympia Boys op Bavos degradeert de ploeg uit De Mortel naar de vijfde klasse.

SV Brandevoort – Milheezer Boys 2-0.
SV Brandevoort won terecht van Milheezer Boys, de Helmonders speelden een goede eerste helft maar wisten de mogelijkheden niet te verzilveren. In de tweede helft ging dat beter en scoorde Zohir Elmaach beide treffers voor de Helmonders.

ASV ’33 – Bruheze 0-3.
Bruheze boekte een eenvoudige overwinning op bezoek bij ASV ’33. In de eerste helft opende Robin Kemper de score voor de Helmonders. In de tweede helft bleef de ploeg van Peter Verstappen domineren en scoorden Rick Koolen en Rick Seelen voor Bruheze.

Olympia Boys – Bavos 2-0.
Olympia Boys heeft de laatste strohalm gepakt door de thuiswedstrijd tegen Bavos te winnen. De ploeg van Rico van Mourik speelde een goede wedstrijd en kwam op voorsprong via Frank van de Weijer. Op slag van rust scoorde Nick Megens de tweede treffer. In de tweede helft bleef Olympia Boys domineren en kreeg het veel kansen maar gescoord werd er niet meer in Ommel.