Volledig scherm
© Hans Wagenaars

Kampioen Sparta´25 sluit seizoen met overwinning; Wodan speelt nacompetitie voor lijfsbehoud

Derde klasse D Zuid 1PSV won op bezoek bij Wodan met 2-3. Hierdoor plaatst de ploeg zich voor nacompetitie en mag het dromen van promotie. Wodan daarentegen mag in de nacompetitie strijden voor lijfsbehoud. Kampioen Sparta´25 wint met 0-2 van Hapert.

Wodan – PSV 2-3.
PSV speelt door de zege nacompetitie voor promotie, terwijl Wodan de nacompetitie in moet om zich te handhaven. Max Nijst zette Wodan op aangeven van Danny Renders op voorsprong, waarna Mike Hovestadt de achterstand met twee goals omzette in een voorsprong, 1-2. Arber Gjoka tekende daarna voor 1-3 en Danny Renders maakte nog de 2-3.

Budel – Valkenswaard 3-0.
Valkenswaard was al zeker van de nacompetitie en verloor op de laatste speeldag bij Budel. De thuisploeg boekte een overtuigende zege. Jordy van Zon en Luc Nouwen (tweemaal) zorgden voor een 3-0 overwinning.

Spoordonkse Boys – Unitas ’59 1-3.
Spoordonkse Boys is gedegradeerd naar de vierde klasse, na twee jaar in de derde klasse vertoefd te hebben. Unitas’59 kwam door twee goals van Virgil Niekoop op een 0-2 voorsprong. Daarna tekende Roel van Nunen voor 1-2, voordat Mark Bartels het lot van Spoordonkse Boys bezegelde.

Reusel Sport - Tivoli 3-0.
Reusel Sport boekte een reguliere overwinning op Tivoli, dat maar net de nacompetitie ontloopt. Nick Wouters zette de thuisploeg voor rust op voorsprong, in de tweede helft maakten Wout Vosters en nogmaals Wouters er 3-0 van.

DBS - Wilhelmina Boys 1-3.
Wilhelmina Boys leidde halverwege met 0-1. Een vrije trap van Michael Koning werd geschampt door Yoran Boumans. In de tweede helft tilde Lars Kuys de stand met twee goals naar 0-3, voordat René de Vries de eindstand voor DBS op 1-3 bepaalde.

SBC – Dommelen 2-3.
Dommelen gaat in de nacompetitie handhaving proberen af te dwingen, ondanks een zege bij SBC. Joost van Heck zette de thuisploeg in de eerste helft op 1-0. Na de pauze kwam Dommelen via Mathijs de Bie en Tom van Hoek op voorsprong. Tien minuten voor tijd kwam SBC terug tot 2-2 door toedoen van Max Vernie. In de slotfase wisten de gasten de volle buit binnen te halen. Bryan van Gerwen bezorgde Dommelen de volle winst.

Hapert – Sparta’25 0-2. 
Kampioen Sparta ’25 boekte een terechte overwinning op bezoek bij Hapert. In de eerste helft kreeg de ploeg uit Beek en Donk kans op kans en waren Ron Brouwers en Rolan van Melis trefzeker. In het eerste kwartier van de tweede helft drong Hapert aan maar werd het amper gevaarlijk. Sparta ’25 controleerde daarna de wedstrijd en trok de zege eenvoudig over de streep.