Volledig scherm
Doelman Frank van den Boogaard van EVVC vorig seizoen in actie tegen Rhode, de club waarvoor hij volgend seizoen gaat uitkomen. Hier wordt hij verschalkt door Koen van der Zanden, die vorige zomer Rhode verruilde voor Blauw-Geel'38. © Bert Jansen

Keeper Frank van den Boogaard ruilt EVVC in voor Rhode

TRANSFERDoelman Frank van den Boogaard (26) stapt na dit seizoen van tweedeklasser EVVC over naar eersteklasser Rhode. De uit Schijndel afkomstige goalie moet daar de concurrentie aangaan met Paul van Heesch (de huidige eerste keeper) en Ard Groenendijk.

Van den Boogaard begon zijn loopbaan bij het Schijndelse Avanti’31. Op zijn dertiende vertrok hij naar FC Den Bosch en waar het beloftenteam zijn eindstation was. Vanaf 2012 stond Van den Boogaard vier jaar onder de lat bij Best Vooruit, waarmee hij in 2015 uit de eerste klasse degradeerde. In 2016 verkaste hij naar de toenmalige hoofdklasser Gestel, maar kon daar geen basisplaats veroveren. 

Sinds 2017 is Van den Boogaard eerste doelman bij het Vinkelse EVVC, dat vorig seizoen bij Rhode in de competitie zat. Rhode kroonde zich toen tot kampioen en EVVC eindigde derde. Momenteel bezet EVVC de tiende plaats in de tweede klasse H. 

Rhode staat zevende in de eerste klasse C. Van den Boogaard is de eerste nieuweling in de selectie voor komend seizoen.  Aanvoerder Martijn van Boerdonk stopt na dit seizoen en reservecaptain Mart Krüsemann vertrekt naar de Utrechtse club Voorwaarts.