Doelman Jop Poeliejoe.
Volledig scherm
Doelman Jop Poeliejoe. © FotoMeulenhof

Keeper Jop Poeliejoe van EFC gaat geluk bij RKVVO beproeven

TRANSFERDoelman Jop Poeliejoe (19) uit Eersel neemt na dit seizoen afscheid van EFC om zijn geluk bij RKVVO te beproeven.  Beide clubs komen uit in de tweede klasse F. EFC is koploper en winnaar van de tweede periodetitel. RKVVO bemachtigde de eerste periodetitel en bezet nu de vijfde plaats. 

Poeliejoe is bij EFC reservekeeper achter Jesse Theuws. ,,Jesse is een heel goede keeper, die bezig is aan een geweldig seizoen”, vertelt Poeliejoe. ,,Onze trainer gaf aan dat ik te goed ben om tweede keeper te blijven en dat het voor mij daarom beter zou zijn om na dertien jaar bij EFC een andere club te zoeken. Bij RKVVO had ik een goed gesprek en was ik meteen overtuigd dat die club de juiste keuze voor mij is. De insteek is om daar eerste keeper te worden, al zal ik me natuurlijk wel eerst moeten bewijzen.”

Bij RKVVO moet Poeliejoe de concurrentie aangaan met de huidige eerste doelman Willem Huijbers en Wouter Verhoeven. Vanaf de pupillen is Poeliejoe actief bij EFC en maakte in de jeugd een uitstapje naar FC Eindhoven (2010-2011). Hij was het seizoen ervoor op proef bij PSV en liep in 2016 ook nog stage bij Willem II.