Volledig scherm
Desny Royendijk © Frans Brzoskowski

Keeper Royendijk van JVC Cuijk naar Gemert

AMATEURVOETBALGemert heeft keeper Desny Royendijk aangetrokken voor volgend seizoen. De doelman komt over van JVC Cuijk en gaat bij de zwartwitten de concurrentie aan met Bono Barten voor een plek onder de lat.

Royendijk (20) werd in de jeugd opgepikt door TOP Oss, waar hij vier jaar speelde. Vervolgens verkaste hij naar NEC in Nijmegen, voor opnieuw vier jaar, tot in de B-jeugd. Via een jaartje JVC vervolgde hij zijn opleiding bij SIOL, de andere club in Cuijk. Twee jaar geleden werd hij aangetrokken door Achilles’29, dat toen nog uitkwam in de tweede divisie. Desny speelde 26 wedstrijden in de hoofdmacht. Afgelopen jaar kwam hij weer uit voor JVC, al kon hij in het eerste team van de derdedivisionist geen basisplaats afdwingen.

Royendijk was direct geïnteresseerd toen Gemert contact opnam. ,,Ik heb hier eerder eens een oefenwedstrijd gespeeld. Toen dacht ik wel: mooie club, hier zou ik wel willen spelen", vertelt hij op de clubwebsite. ,,Gemert staat voor gezelligheid, voor een warme vereniging, daar wil ik graag bij horen. Maar ik had er nooit aan gedacht dat Gemert belangstelling zou tonen. Gemert kiest bij voorkeur voor jongens uit de buurt, daar kom je niet zo gemakkelijk tussen, dacht ik.”

Gemert was voor komend seizoen op zoek naar twee keepers door het vertrek van Michiel Merks (UDI’19) en Niels van Hooff (Handel). Met Stijn Goossens schuift de doelman van JO19-1 door naar de selectie, Desny Royendijk maakt het aantal doelmannen voor de selectie weer compleet.