Volledig scherm
Kenneth van de Wiel (links) van Best Vooruit in duel met Sjors Goossens van Moerse Boys.

Kenneth van de Wiel zwaait af bij Best Vooruit

Nadat eerder al bekend werd dat aanvoerder Ronald de Koning, Tom Kastelijn en Jorn van de Wiel na dit seizoen stoppen als selectiespelers bij Best Vooruit zal de eersteklasser ook afscheid moeten nemen van Kenneth van de Wiel (24). Hij stopt op het veld, maar blijft wel zaalvoetballen. Van de Wiel speelt in de zaal bij BE'79 uit Berkel-Enschot.

,,Het was een lastige keuze om te gaan stoppen bij Best Vooruit, omdat ik uiteindelijk best wel wat jaren in het eerste gespeeld heb”, vertelt Kenneth van de Wiel, die bij Best Vooruit als middenvelder en aanvaller werd ingezet. ,,Ik heb besloten om volgend seizoen alleen nog maar in de zaal te voetballen. Ik heb de afgelopen jaren regelmatig te maken gehad met blessures, de combinatie van drie verplichtingen per week op het veld en verplichtingen in de zaal werden te veel. Ik wil een seizoen fit blijven. In de zaal speel ik op een mooi niveau en we willen volgend jaar de eredivisie in.”

Van de Wiel brak in het seizoen 2012-2013 door bij Best Vooruit. In 2014 stopte hij al eens met veldvoetbal, om het jaar erna weer aan te sluiten bij de selectie van Best Vooruit. Hij was het daaropvolgende seizoen met zeven doelpunten ploegtopscorer. In 2017 promoveerde Van de Wiel met Best Vooruit via de nacompetitie naar de eerste klasse.