Volledig scherm
LIEROP - Amateurvoetbal: Lierop - ONDO (11: *Daan Hooglugt*) © FotoMeulenhof/Jean Pierre Reijne

Klinkende eerste overwinning voor Lierop, ONDO heeft aan drie goals niet genoeg

Vierde klasse ELierop heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken en ook meteen een klinkende. De ploeg won met 5-2 van Laar. Neerkandia en DESM hielden elkaar op 3-3. ONDO scoort drie keer maar blijft met lege handen achter. Het team verliest op bezoek bij Grashoek met 4-3. 

Neerkandia – DESM 3-3.
In een aantrekkelijke wedstrijd hebben Neerkandia en DESM de punten gedeeld, op sportpark De Moostdijk werd het 3-3. In de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong via Merijn van Heugten. In een spannende tweede helft scoorden beide ploegen om en om. Via doelpunten van nogmaals Van Heugten en Willem Mennen stond er een 3-3 eindstand op het scorebord.

SSE – Maarheeze 3-0.
De thuisploeg won met ruime cijfers van Maarheeze, het werd 3-0 voor SSE. Al in de tweede minuut opende Remco de Vries met een kopbal de score. SSE bleef de bovenliggende partij maar kon in het restant van de eerste helft niet meer scoren. Na iets meer dan een uur spelen was het Erwin Altena die de 2-0 scoorde. In de slotfase bepaalde Rens Briels de eindstand op 3-0.

SJVV – FC Cranendonck 0-3.
Koploper FC Cranendonck had een eenvoudige middag op bezoek bij SJVV, de ploeg van Ronny Everaerts won met 0-3 en kan volgende week beslag leggen op de eerste periodetitel. Al in de dertiende minuut poeierde Driek van der Vorst de bal van afstand in de winkelhaak: 0-1. Via Ralph van Meijl werd het in de twintigste minuut 0-2. SJVV was aanvallend onmachtig en creëerde niets. Uit een strafschop bepaalde Van Meijl twintig minuten voor het laatste fluitsignaal de eindstand op 0-3.

DOSL – FC Oda 2-2.
DOSL en FC Oda hebben op sportpark De groote Speel met 2-2 gelijkgespeeld. Uit een hoekschop kopte Rene Bolster de thuisploeg op het half uur op voorsprong maar vijf minuten voor het rustsignaal kwam FC Oda op gelijke hoogte. In de tweede helft kregen beide ploegen kansen en het was Mark Evers die kort voor tijd DOSL met een rake kopbal de winst leek te schenken, diep in blessuretijd kwamen de bezoekers echter alsnog op gelijke hoogte.

Grashoek – ONDO 4-3.
Op bezoek bij Grashoek leed ONDO een onnodige 4-3 nederlaag. De ploeg van Mark Lommen vloog uit de startblokken en kwam in de tweede minuut via een intikker van Rudi Nijssen op voorsprong. Op slag van rust kwam Grashoek uit het niets op gelijke hoogte. In de tweede helft was ONDO het spoor volledig bijster en liep de thuisploeg uit naar een 4-1 voorsprong. In de laatste zeven minuten scoorde Geert Verberne twee keer maar verder kwamen de Heusdenaren niet.

RKMSV – Bruheze 2-1.
In een tamme wedstrijd heeft Bruheze door een treffer met 2-1 verloren op bezoek bij RKMSV uit Meijel. In de eerste helft kreeg de ploeg van Peter Verstappen via Robin Kemper een goede mogelijkheid maar de spits faalde vrij voor doel. Na vijftig minuten kwam de thuisploeg uit het niets op voorsprong maar via Rick Koolen kwamen de Helmonders op het uur op gelijke hoogte. De wedstrijd leek uit te draaien op een gelijkspel maar via een rake kopbal trok RKMSV de winst in de slotfase naar zich toe.

Lierop – Laar 5-2.
De thuisploeg heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt, op sportpark De Renkant werd Laar met 5-2 verslagen. De bezoekers kwamen in de achtste minuut op voorsprong. Bas van de Wittenboer tikte niet veel later de gelijkmaker tegen de touwen. Rob van der Sluijs scoorde op het half uur de 2-1. Hidde Maas en nogmaals Van de Wittenboer bepaalden de ruststand op 4-1. In de tweede helft werd het spel grimmiger en kregen beide ploegen enkele kaarten. Rob van der Sluijs scoorde de 5-1 alvorens Laar vijf minuten voor tijd de eindstand bepaalde op 5-2.