Volledig scherm
archiefbeeld Rhode en Best Vooruit. © Andre de Heus / Orange Pictures

Klompenderby kent geen winnaar; Oirschot blijft in de race voor handhaving

De klompenderby tussen Rhode en Best Vooruit is in een 2-2 gelijkspel geëindigd. Door een ruime overwinning is Oirschot Vooruit nog in de race voor handhaving. Het team won met 4-0 van Woezik. 

Rhode – Best Vooruit 2-2.
De klompenderby kende ditmaal geen winnaar. Na 25 minuten stond de 2-2 eindstand al op het scorebord. De bezoekers hadden het beste van het spel. Dat leidde binnen twintig minuten tot een 0-2 voorsprong door treffers van Tom Kastelijn en Elmo Hertogh. Rhide had daarna slechts vijf minuten nodig om op gelijke hoogte te komen. Serge Voss en Simon van de Wetering tekenden voor de doelpunten aan de zijde van de thuisploeg, 2-2. Daarna ging het spel de hele tijd op en neer. Gescoord werd er niet meer.

Oirschot Vooruit – Woezik 4-0.
Met een klinkende zege blijft Oirschot Vooruit in de race voor handhaving. De zege was hard nodig. In de 28e minuut opende Dorus van de Wal de score voor de thuisploeg. Vijf minuten later was het weer Dorus van de Wal die de ruststand op 2-0 bepaalde, Na de pauze had Oirschot Vooruit ook weer het beste van het spel. Ditmaal schoot Max van Kollenburg in de 56e minuut de 3-0 binnen. Het was Dorus van de Wal die met zijn derde treffer de eindstand op 4-0 bepaalde.

Brabantia – Leones 2-0.
Deze wedstrijd moest gewonnen worden door de thuisploeg om mogelijke nacompetitie te ontlopen. De eerste de beste aanval van de Strijpenaren was gelijk raak, Riley de Jong werd binnen het strafschopgebeid neergehaald en de scheidsrechter wees naar de stip. Florian Ross schoot beheerst binnen, 1-0. Brabantia kreeg mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden maar goed keeperswerk en wat pech in de afwerking stond dit in de weg. In de 37e minuut werd de wedstrijd stilgelegd door onweer en gingen de manschappen eerder de kleedkamer in.De bevrijding kwam tien minuten voor tijd toen Wouter de Kramer vanuit een scrimmage de dikverdiende 2-0 binnen schoot.