Volledig scherm
© FotoMeulenhof

Koenders met drie doelpunten weer belangrijk voor Brabantia

Eerste Klasse CBrabantia was met 4-2 te sterk voor Best Vooruit. Moreno Koenders was met drie doelpunten de man van de wedstrijd. FC Eindhoven won voor de tweede keer dit seizoen. Leones werd met 3-1 aan de kant gezet. Rhode kwam niet verder dan 2-2 op bezoek bij Nemelaer.  

Brabantia – Best Vooruit 4-2.
Brabantia heeft in een doelpuntrijke wedstrijd Best Vooruit van zich af weten te houden. De Strijpse ploeg stond na een kwartier al op een 2-0 voorsprong dankzij doelpunten van Tarik Ouzalah en Moreno Koenders. Invaller Reandell Bijlhout bracht Best Vooruit terug in de wedstrijd met goals in de 48ste en 62ste minuut. Brabantia richtte zich op en won alsnog, met dank aan Koenders. De spits leidde zijn ploeg met treffers in de 65ste en 85ste minuut naar een 4-2 zege.

FC Eindhoven - Leones 3-1.
FC Eindhoven heeft de tweede overwinning van het seizoen geboekt, thuis tegen Leones. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte, voor de afgelopen week overleden opa van assistent-trainer Gino Janssen. De oma van Janssen en andere familieleden waren aanwezig op sportpark Velddoornweg en zagen FC Eindhoven, dat met rouwbanden om speelde, op achterstand komen na twintig minuten spelen. Op het half uur trok Gino de Wijs de stand gelijk, door van links naar binnen te snijden en de bal diagonaal in de kruising te schieten, 1-1. In het restant van de eerste helft verscheen Leones nog tweemaal voor het Eindhovense doel, maar goalie Cas Peters voorkwam de 1-2. ,,Het zat vaak tegen en nu een keer niet”, aldus Peters, die zag dat FCE de wedstrijd na rust naar zich toe trok door een goal van Ferd Pasaribu en opnieuw De Wijs: 3-1. ,,We winnen gewoon verdiend van een goede ploeg als Leones en dat zegt iets over ons. We moeten deze lijn doortrekken en zorgen dat we stabieler worden.”

Nemelaer - Rhode 2-2.
Rhode en de blessuretijd, het is dit seizoen geen gedroomde match. Al drie keer verspeelde de ploeg uit Sint-Oedenrode punten in de extra tijd. Ook deze zondag, uit bij Nemelaer. Vijf minuten na het einde van de reguliere speeltijd maakte de thuisploeg de 2-2. Rhode was eerder tweemaal op voorsprong gekomen. In de 38ste minuut schoot Daan van Dinten de 0-1 binnen vanaf de penaltystip. Op slag van rust produceerde Nemelaer, dat voor de pauze het betere van het spel had, de 1-1 uit een corner. De 1-2 op het uur kwam ook op naam van Van Dinten, die een goed begin van Rhode aan het tweede bedrijf bekroonde met een nieuwe voorsprong. Nemelaer ging het laatste kwartier alles of niets spelen en pakte op de valreep dus nog een punt: 2-2.