Volledig scherm
© FotoMeulenhof

Koploper Dommelen verliest van achtervolger Vessem

Vierde klasse GNummer twee van de ranglijst Vessem heeft op het eigen veld koploper Dommelen met 2-0 verslagen.  Wodan wint makkelijk van De Weebosch: 4-1. Steensel en De Raven maken het spannend en uiteindelijk trekt Steensel aan het langste eind: 4-3. 

Vessem - Dommelen 2-0.
De nog ongeslagen koploper Dommelen leed bij directe achtervolger Vessem de eerste nederlaag en incasseerde de eerste tegengoals van dit seizoen. Voor de aftrap was er een minuut stilte vanwege het overlijden van Dré Soetens (62), trouw supporter en oud-speler van Vessem 1. De thuisploeg speelde daarom ook met rouwbanden. Dommelen had het betere van het spel, maar stelde doelman Marijn van Rooij nauwelijks op de proef. Vessem toonde zich daarentegen uiterst effectief. In de 23ste minuut kreeg doelman Dennis Soeteman de bal na een schot van Frans van Diessen niet klemvast en Toon van Sambeek profiteerde daar dankbaar van, 1-0. Na de pauze voerde Dommelen de druk op, maar in de 67ste minuut werd het 2-0. Een vrije trap van Roel Sterken belandde op het hoofd van invaller Merijn van Ham, die met een knappe kopbal Soeteman verschalkte.

Waalre – Riethoven 1-2.
Na ruim een kwartier opende Waalre de score. Een van richting veranderd schot ging via de knie van Lowie van Kuringen het Riethoven-doel in, 1-0. Twaalf minuten na de pauze tekende Guido van DIngenen voor de 1-1 gelijkmaker. De beslissing viel tien minuten voor tijd. Joey van Otten besliste met een kopbal de strijd in het voordeel van de bezoekers, 1-2.

SDO’39-ZSC 2-1.
In een gelijkopgaande strijd werd voor rust niet gescoord. Na de pauze werd SDO’39 langzaam sterker. Thijs Spieringhs liet een kwartier na rust met een kopbal de 1-0 aantekenen. Geert Coolen schoot even later de 2-0 binnen. ZSC bleef proberen met snelle uitbraken gevaar te stichten en in de 73ste minuut was het dan ook raak door een treffer van Olav Kuijlaars, 2-1. .

Steensel – De Raven 4-3.
De bezoekers namen binnen twaalf minuten een 0-2 voorsprong door twee doelpunten van Huib Borrenbergs. Tot tien minuten voor rust had de thuisploeg niets in te brengen. Daarna kantelde de wedstrijd. Robin Lepelaars miste namens Steensel een strafschop. Gijs Theuws tekende voor de 1-2. In een spectaculaire tweede helft liep Steensel door treffers van Dorus van den Broek, Gijs Theuws en Stefan Coset uit naar een 4-2 voorsprong. Stefan Frencken bepaalde de eindstand op 4-3.

Wodan – De Weebosch 4-1.
Mohamed Bounaj opende de score voor een veel beter Wodan. Nog voor de pauze maakte Yassine Damazi er 2-0 van. Meteen na de pauze tekende Ramon van Meurs voor de aansluitingstreffer, 2-1. Daarna liep de thuisploeg gemakkelijk weg naar een 4-1 eindstand. Furkan Nas en Jari Lodewijks waren trefzeker.

HMVV – Acht 0-3.
De bezoekers wonnen verdiend. De rust ging in met een 0-1 ruststand door een intikker van Roy Roestenburg. Na de pauze verdubbelde Rob van der Plaat met een lob over de keeper de score, 0-2. De 0-3 eindstand werd bepaald door een doelpunt van debutant Bart Dirne die zijn schot van twintig meter via de binnenkant van de kruising binnen zag vliegen.

Bergeijk – Hulsel 3-0.
Bergeijk revancheerde zich voor de 2-1 nederlaag van vorige week tegen ZSC. In de 19e minuut was Jari Kok met een simpele schuiver succesvol, 1-0. Colin Bergmans maakte er even later 2-0 van. Bergeijk ging door en in de 25ste minuut was de wedstrijd beslist toen Stijn Cuypers naar 3-0 soleerde.