Volledig scherm
Pim Kornuyt kon met Rood Wit '62 niet winnen op bezoek bij FC De Rakt. © Ton van de Meulenhof

Koploper HVV buigt achterstand om in winst, doelman Knapen behoedt Rood Wit’62 voor nederlaag

VIJFDE KLASSE E (ZUID 2)Rood Wit '62 wist op bezoek bij FC De Rakt niet te scoren, HVV Helmond had een lastige middag maar won uiteindelijk toch van VOW.

FC De Rakt – Rood Wit ’62 0-0.
Een sterker Rood Wit ’62 heeft onnodig puntenverlies geleden op bezoek bij FC De Rakt. De ploeg van Pim Kornuyt had in de openingsfase het meeste balbezit maar kwam niet verder dan enkele afstandschoten. Op slag van rust werd de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk maar een inzet spatte uiteen op de paal. In de tweede helft domineerden de Helmonders maar waren ze slordig in de eindfase. Wessel Knapen voorkwam in de slotfase met een knappe redding dat Rood Wit ’62 met lege handen naar huis ging.

HVV Helmond – VOW 4-2.
Koploper HVV Helmond had het moeilijk in de openingsfase tegen VOW uit Zijtaart en kwam tegen de verhouding in op voorsprong dankzij Charif Lopes. Daarna kwam VOW terug in de wedstrijd en nam het op het half uur zelfs een voorsprong. Na wat omzettingen begon de thuisploeg beter te voetballen en via Mo Yahia en Appie Yahia ging het met een 3-2 voorsprong de rust in. In de tweede helft kwam de overwinning nimmer in gevaar en bepaalde Appie Yahia de eindstand op 4-2.

Tongelre – HSE 3-2.
De eindstand was een magere afspiegeling van de mogelijkheden die Tongelre kreeg. In de twintigste minuut opende Boubou Gansry Dioum de score voor Tongelre. Vlak voor rust maakte Kadir Yildiz er 1-1 van. Na de pauze maakte Diallo Boubacar er met een geweldig doelpunt 2-1 van. Het werd even daarna zelfs 3-1 door toedoen van Mohamed Zouaa. De eindstand werd bepaald door een doelpunt van Waad Hussein, 3-2.

WHV – Nederwetten 4-3.
Na dertien minuten kwam Nederwetten op voorspong door een treffer van Willem van Rooij. Een eigen doelpunt van Rick van Lieshout betekende de 1-1. Nog voor de pauze werd het 2-1 waarna Wim van Kronenburg de ruststand op 2-2 bepaalde. Na de pauze werd het 3-2. Net op het moment dat de gelijkmaker in de lucht hing, viel aan de andere kant de 4-2. Met een treffer van Willem van Rooij werd het uiteindelijk 4-3.