Volledig scherm
Philip Klees Pusphaira © Eind009 Ed

Koploper Riethoven pakte eerste periode, Pusphaira wint dik

VIJFDE KLASSE E ZUID 1Koploper Riethoven pakte de eerste periodetitel. Pusphaira wil na flinke zege weer omhoog kijken. Rood-Wit’67 scoort het eerste doelpunt, maar vergeet daarna te voetballen en verliest met 1-6. 

Riethoven – Knegselse Boys 3-1.
Riethoven had in de eerste helft aan een kwartiertje gas geven voldoende om het verschil te maken. Met een luchtje van buitenspel maakte Gijs van Otten de 1-0. Jona Gijrath maakte er 2-0 van en Tim van de Graaf liet de 3-0 aantekenen. In de tweede helft kwam Knegselse Boys regelmatig gevaarlijk opzetten. Thijs Willems liet de eretreffer voor de bezoekers op het bord zetten, 3-1.

De Weebosch - Dees 6-3.
Binnen twee minuten bracht Giel jansen de thuisploeg op voorsprong, 1-0. Hein van de Sande scoorde direct de gelijkmaker voor DEES, 1-1. Via Sjors de Backer (2), Jeroen Goossens en Wilco Jansen liep De Weebosch snel weg naar 5- 1. Hein van de Sande bracht de 5-2 ruststand op het scorebord. De scoringsdrift werd na de pauze aan beide kanten minde. Bart Dieker scoorde namens DEES waarna Sjors de Backer met zijn derde doelpunt de eindstand bepaalde op 6-3.

DVS – De Bocht’80 2-1.
DVS boekte een verdiende zeg. Mark van Dongen zette De Bocht ’80 in de achttiende minuut op voorsprong, 0-1. Na de pauze kwam DVS sterk opzetten. In de 48e minuut liet Bart van Linder na een persoonlijke fout in de verdediging van de bezoekers de 1-1 gelijkmaker aantekenen. Twaalf minuten voor tijd besliste Wester Wester het duel. De spits omspeelde de doelman van De Bocht’80 en schoof vervolgens de winnende treffer binnen, 2-1.

Rood-Wit’67 – DOSKO’32 1-6.
Rood-Wit’67 was voor rust de iets betere ploeg en stond door een benutte strafschop van Tom Roost op een 1-0 voorsprong. Na de pauze was het alleen DOSKO’32 dat voetbalde, Het werd 1–6 door doelpunten van Ardjan Fleerakkers (2), Harm Jansen (2), Stan Jacobs en Willem Brouwer.

Netersel – Terlo 4-1.
De bezoekers eindigden de strijd met negen man na rode kaarten voor doelman Bart Verstegen en Hein Hoeks. Na een 0-1 voorsprong (doelpunt Danny Smolders) voor Terlo kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Gijs van Hintum liet de gelijkmaker aantekenen uit een strafschop, 1-1. Daarna was de thuisploeg overheersend. Rick Spooren, Roel Michiels en Sander van Hoof tekenden voor de 4-1 eindstand.

Pusphaira – Casteren 5-0.
Pusphaira was de hele wedstrijd oppermachtig. De Eindhovense studenten beginnen onder trainer Rudy Wetzel afstand te nemen van het degradatievoetbal wat vooral lange tijd in de koppies van de studenten zat. Philip Klees (2), Ruben van der Waerden, Jochem Meijer en Tom Hanckmann namen de treffers van de thuisploeg voor hun rekening. Eindstand 5-0.

Hulsel – SVSH 1-1
In de eerste helft was SVSH dominant en speculeerde de thuisploeg op de tegenstoot. Gescoord werd er echter niet. Na rust werd het spel rommeliger. SVSH probeerde de openingstreffer te forceren, maar werd slordiger en daar profiteerde Hulsel van via Stef Roijmans, 1-0. Bram Verhees liet met een geplaatst schot vervolgens de gelijkmaker aantekenen, 1-1.